Rețeta zilei la Super Neatza, 16 septembrie 2021. Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, preparată de Vladuț
În ediția din 16 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit o rețetă de Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt acrișor, pe care a denumit-o ”Salată rebelă de ciuperci”.
Publicat: Joi, 16 Septembrie 2021, 18:34 | Actualizat: Luni, 27 Septembrie 2021, 19:55- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta zilei preparată de Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza este o delicioasă și interesantă rețetă de salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, așezată pe un pat din salată rucola și servită cu brânză brie și crocănțele. Pe lângă acestea au fost presărate și semințe din floarea soarelui, prăjite și sărate.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării minunatei rețete de salată de ciuperci din bucătăria lui Vlăduț.
Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt - Ingrediente
- ciuperci portobello
- chiuperci champignon brune
- ciuperci pleurotus
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui
- unt
- usturoi
- ceapă
- cimbru
- sare și piper
- salată rucola
- semințe de floarea soarelui
- brânză Brie
- Pentru dressing:
- iaurt
- usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper
- suc de lămâie
- crutoane de pâine sau crocănțele, pentru servit
Rețetă de slată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt - Mod de preparare
Interesant la această delicioasă rețetă de salată este modul diferit de preparare al celor trei tipuri de ciuperci.
Cum se prepară ciupercile pentru salată
Ciupercile portobello se curăță de pieliță și frig pe un grătar, un grill, sau pe o plită, în cel mai clasic mod. Apoi se asezonează, după gust, cu sare și piper.
Pe aceeași temăCiupercile champignon brune se prepară la cuptor cu un cubuleț de unt în interior, dar și puțin ulei de măsline și rondele de usturoi. Se asezonează cu sare și piper ca și în cazul ciupercilor portobello.
Ciupercile pleurotus, după ce sunt bine curățate și li se îndepărtează partea tare de la codițe, se trag la tigaie cu mult usturoi, o ceapă și puțin cimbru, în puțin ulei de floarea soarelui, încins. Se asezonează cu sare și piper.
Semințele de dovleac se rumenesc la tigaie, sau la cuptor, presărate cu sare.
Cele tri tipuri de ciuperci, după preparare, se așază pe un pat de rucola și se presară peste ele semințele de dovleac, dar și bucăți mici de brânză brie.
Cum se prepară sosul de iaurt
Pentru prepararea sosului cu care vor fi servite cele trei tipuri de ciuperci, se procedează asemănător cu prepararea rețetei de sos tzatziki, dar fără castraveți și mărar. Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și piper și se amestecă cu puțin ulei de năsline. Apoi se adaugă iaurtul și se potrivește gustul cu suc de lămâie, proaspăt stors.
Pentru servit, se prepară crutoane de pâine aromate, sau se folosesc diverse crocănțele gata preparate.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.