Pentru că au apărut gogoșarii pe piață, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, nu a stat prea mult pe gânduri și i-a inclus deja într-o delicioasă rețetă de medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă delicioasă, cu arome de toamnă.
Medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari - Ingrediente
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti un preparat gustos și consistent cu care să-ți răsfeți familia, la una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente pentru medalionul din mușchiuleț de porc:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- sare și piper
- 450 gr felii subțiri de bacon
- 1-2 linguri de ulei
Ingrediente pentru sos de gogoșari:
- 500 gr gogoșari
- 200 gr ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 1-2 ardei iuți
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 linguri de ulei
- 1-2 linguri muștar clasic, sau muștar de dijon
- 1 strugure
- porumb pentru servit
Rețetă de Medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari - Mod de preparare
Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu este și modul de preparare al rețetei.
Cum se prepară medalioanele din mușchiuleț de porc
Muschiulețul de porc se porționează în medalioane de 4-5 cm grosime, se aplatizează cu palmele și se înfășoară în felii subțiri de bacon. Într-o tigaie cu puțin ulei, se rumenesc medalioanele din mușchiuleț pe ambele părți, pentru a le sigila. Apoi se continuă prepararea lor la cuptor la temperatură medie, până sunt bine pătrunse, iar baconul crocant.
Cum se prepară sosul de gogoșari
Cât timp medalioanele din mușchiuleț de porc se prepară la cuptor, ne putem ocupa de sosul de gogoșari.
Se spală gogoșarii, se curăță și se toacă în fâșii. La fel se toacă și ceapa, iar usturoiul se curăță și se toacă rondele. Se pune o tigaie încăpătoare cu ulei la încins și se adaugă legumele. Se amestecă bine să se călească uniform. Se adaugă muștarul și ardei iute, atât cât să iasă un sos ușor picant. Câteva boabe de strugure adăugate în sos dau un gust ușor acrișor, dar și aromă plăcută.
Porumbul se fierbe, sau se coace, după preferințe. Se taie în bucăți mici ce vor constitui suporturi pentru medalioanele din mușchiuleț.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.
Prognoza meteo 6 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Horoscopul zilei 8 septembrie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru...