Rețeta zilei la Super Neatza, 22 septembrie 2021, preparată de Chef Nicolai Tand. Ștrudel cu dovleac, desert de toamnă adorat
În ediția din 22 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Chef nicolai Tand, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de ștrudel cu dovleac, mult îndrăgită de toți iubitorii de desert.
Publicat: Miercuri, 22 Septembrie 2021, 14:24 | Actualizat: Miercuri, 13 Octombrie 2021, 10:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Unul dintre darurile delicioase și frumos colorate ale toamnei este dovleacul plăcintar pe care îl putem include în diverse preparate culinare, dulci sau sărate. În ediția din 22 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand, l-a inclus într- delicioasă rețetă de ștrudel cu dovleac, aromat cu vanilie și scorțișoară.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și tu celor dragi un astfel de desert delicios în culorile și aromele toamnei.
Ștrudel cu dovleac - Ingrediente
- 1 pachet cu foi pentru plăcintă
- 100 gr de unt moale, cu peste 80% coeficient de grăsime
- 1 kg piure de dovleac plăcintar copt
- 50-50 gr de zahăr brun
- 1/4 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 1 praf de sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Rețetă de ștrudel cu dovleac - Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci pentru a prepara acest ștrudel delicios și aromat, cu umplutură de dovleac este să coci dovleacul la cuptor, după care transformi miezul într-un piure delicios cu care umpli foile de plăcintă.
Pe aceeași temăDovleacul plăcintar se taie pe jumătate, longitudinal și i se îndepărtează semințele. Apoi se așază într-o tavă de cuptor și se presară cu zahăr brun. Se acoperă cu folie de aluminiu sau de staniol și se dă la cuptor la 220 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute. După coacere, se scobește mizul dovleacului și se lasă la răcit. apoi se transformă în piure și se amestecă cu un gălbenuș de ou, pentru consistență. Se adaugă scorțișoara și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. se adugă și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Foile de plăcintă după ce se lasă la decongelat se împart în grupiuri de șase. Se dă deoparte câte o foaie de plăcintă de la fiecare grup, iar cele cinci rămase, se ung între ele cu unt moale. peste ultima foaie de la fiecare grup se întinde piureul de dovleac, împărțit în două părți egale.Peste piureul de dovleac se așază foaia de plăcintă, dată deoparte la început. Apoi se rulează și se formează două ștrudele care se așază în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Se ung la suprafață cu puțin unt și se presară cu zahăr tos.
Se dă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute, sau până când ștrudelele sunt frumos rumenite la suprafață. se lasă să se roăcească și se pot savura decorate cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de ștrudel cu dovleac, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.