Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 24 mai 2022
În ediția din 24 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit o delicioasă rețetă de salată de cartofi noi cu somon posat și fulgi de migdale, dar și alte rețete de preparate interesante.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 24 Mai 2022, 13:02 | Actualizat: Duminica, 04 Iunie 2023, 09:32Pentru una dintre mesele principale ale zilei, chef Radu Darie, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 24 mai 2022 a emisiunii o delicioasă rețetă de salată de cartofi noi cu somon posat și fulgi de migdale, dar și alte rețete de preparate interesante.
Din ingrediente simple și accesibile, dar combinate într-o armonie de gusturi și culori, se pot pregăti preparate interesante, perfecte pentru mese delicioase, așa cum ne demonstrează zi de zi bucătarii îndrăgitului matinal. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată gustoasă și consistentă, cu care să-i cuceriți pe cei dragi.
Pe aceeași temăSalată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale - Ingrediente
- 300 gr file de somon
- 500 gr cartofi noi
- 2 cepe roșii
- sare și piper
- oțet
- 1 legătură de ridichi roșii
- pătrunjel verde
- cimbrișor
- foi de dafin
- mărar verde
- maioneză
- capere
- baby spanac
- roșii
- stock de pește
Rețetă de salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale - Mod de preparare
Mai întâi se pune ceapa roșie la murat. Se curăță, se toacă în fâșii și se pune la marinat în oțet cu puțină apă și sare. Se lasă acolo până când se vor pregăti și celelalte ingrediente.
Fileul de somon se curăță de oase cu o pensetă de bucătărie, iar cartofii se spală bine fără a-i curăța de coajă. Ridichile se spală, se feliază în rondele și se pun în apă foarte rece pentru a se păstra crocante.
Pe aceeași temăSe pune stockul de pește la fiert și se adaugă pătrunjelul verde, cimbrișorul și foile de dafin. Se laspă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă bucățile de somon și se infuzează cu aromele din vas.
Chef Radu Darie ne explică și la ce temperatură va trebui să poșăm somonul pentru o reușită sigură. După ce peștele este poșat, se scoate pe platou iar în locul lui se adaugă cartofii noi.
După ce și cartofii sunt fierți se feliază și se asamblează satata.
Pe aceeași temăSe așază frunzele de spanac la baza platoului. Peste acestea se adaugă bucățile de somon și feliile de cartofi, iar printre ele felii de roșii și rondele de ridichi. Se scurg fâșiile de ceapă roșie din marinadă și se presară deasupra ingredientelor. Pentru un plus de prospețime se adaugă și mărar verde, tocat mărunt, dar și fulgi de migdale pentru un efect crunch. Salata se servește cu maioneză clasică, sau o maioneză din muștar.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 24 mai 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.