Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune pentru azi o rețetă de halibut pane cu un sos delicios și garnitură de cartofi dulci cu sparanhghel
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de pește Halibut cu sos acrișor de maioneză și castraveciori și o garnitură simplă, din cartofi dulci și sparanghel. Trei preparate într-o singură rețetă pe care Vlăduț a denumit-o ”Trei dorințe".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Ianuarie 2020, 09:50 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Halibutul este un pește ușor asemănător cu calcanul, dar ceva mai gustos, iar asortat cu un sos acrișor și o garnitură simplă va face delicul unei mese de prânz sau cină.
Ingrediente pentru Rețeta Trei dorințe - un halibut delicios:
- file de halibut
- sare și piper
- făină
- ouă
- apă minerală
- praf de copt
- ulei
- cartofi dulci
- sparanhghel
- Pentru sos:
- maioneză
- muștar franțuzesc
- castraveciori murați
- ceapă roșie
- lămâie
Mod de preparare Pentru Rețeta Trei dorințe - un halibut delicios
Pentru a prepara fileurile de pește, se pregătește mai întâi un sos alb din făină cu apă minerală, sare și piper, dar și praf de copt. Fileurile de pește se asezonează cu sare și piper, se trec prin acest sos alb și se prăjesc în ulei încins.
Pentru sos, se amestecă maioneza cu muștarul franțuzesc, se adaugă castraveciori murați tovcați mărunt, ceapă roșie tocată mărunt și zeamă de lămâie după gust.
Pentru garnitură, cartofii dulci se coc, iar sparanghelul se poșează în apă clocotită cu sare și puțină zeamă de lămâie, apoi se trage în unt.
Toate aceste preparate seservesc împreună, rezultând un meniu complet pentru masa de prânz sau cină.
Spor și poftă bună!