Truc ilegal! Ce au ajuns să facă șoferii români pentru un loc de parcare
În marile oraşe, parcatul maşinii este o provocare şi, totodată, un test al răbdării pentru şoferi! Să nu mai vorbim de centru, unde spaţiile sunt puţine şi contracost. Scutite de plată sunt persoanele cu handicap, pentru care se emite o legitimaţie doveditoare pentru parcarea gratuită, iar unii șoferi profită din plin!
Publicat: Miercuri, 04 Martie 2020, 17:53 | Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2020, 19:46În Arad, însă, această facilitate a dat idei unor şoferi, care au reuşit să-şi procure carduri cu ajutorul rudelor care au astfel de probleme. Singurii care s-au sesizat au fost chiar cei care chiar aveau nevoie de respectivele locuri de parcare. Autorităţile se declară legate la mâini.
Bulevardul Revoluţiei din Arad. O arteră principală din oraş şi cât e ea de lungă, aproape tot pe atât e sufocată de autoturismele parcate. E drept, oamenii au treabă în zonă.
Acolo se află instituţii publice, cum ar fi Primăria, dar şi sediul unei universităţi sau teatrul. Astfel că parcarea este contracost: 2 lei pe oră. Locul este gratuit doar pentru persoanele cu handicap, care se plâng, însă, că nu beneficiază de această facilitate.
Majoritatea maşinilor parcate aici au pusă la vedere pe bord o legitimaţie de handicap deţinută, mai mult sau mai puţin, pe drept. Chiar cei în cauză sunt singurii care au sesizat de această problemă. Autorităţile spun, însă, că e o acţiune pe care nu o pot controla.
- citește și: Cod Rutier 2020. Tot ce trebuie să știi despre principalele modificări, cum sunt sancționați șoferii
Cifrele, însă, dau de bănuit. Doar în ultimii șase ani s-au eliberat aproape 4800 de astfel de legitimaţii în baza mai multor documente, printre care şi certificatul de handicap emis de o comisie medicală.
Însă, cererile pentru aceste legitimaţii rămân în creştere. Până atunci, autorităţile au redus costul abonamentelor de parcare, în speranţa că vor aduna mai mulţi bani la buget, dar fără succes deocamdată.