Românii primesc bani ca să-și achite căldura! Ce condiții sunt pentru ajutorul de încălzire
Ajutorul pentru căldură (încălzire) poate fi solicitat de către români, prin intermediul unei cereri. Care sunt condițiile ca să primești bani pentru ajutorul de căldură (încălzire) în anul 2019?
Publicat: Luni, 14 Octombrie 2019, 16:10 | Actualizat: Luni, 14 Octombrie 2019, 16:11- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ajutorul pentru căldură (încălzire) poate fi solicitat de către români, prin intermediul unei cereri. Care sunt condițiile ca să primești bani pentru ajutorul de căldură (încălzire) în anul 2019?
Ajutorul pentru căldură este un sprijin oferit pentru încălzirea locuinței, ce este acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011, se cere anual la primăria localității, fie personal, fie prin intermediul asociației de proprietari a blocului.
- CITEȘTE ȘI: Ajutoare de încălzire acordate de Primărie, în sezonul rece 2019-2020. Condiții noi pentru fiecare familie
Ajutorul pentru căldură (încălzire) este oferit de către statul român acelor persoane care au venituri prea mici pentru a-și permite costul integral pentru încălzirea locuinței și este se oferă timp de cel mult cinci luni pe an, în perioada sezonului rece, adică între lunile noiembrie și martie.
CONDIȚII PENTRU AJUTORUL DE CĂLDURĂ (ÎNCĂLZIRE)
Pentru a obține ajutorul de căldură (încălzire), solicitanții trebuie să aibă venituri mai mici decât nivelurile stabilite de lege.
Astfel, în cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.
În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei, anunță cei de la avocatnet.ro.
AJUTORUL DE CĂLDURĂ (ÎNCĂLZIRE), OBȚINUT ȘI DUPĂ TERMENUL LIMITĂ
Deși cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie, ordonanța prevede că acestea pot fi depuse și ulterior. Însă în aceste cazuri ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.