Cum să îți menții angajații fericiți și motivați: 5 metode care funcționează
Angajații care sunt fericiți la locul de muncă pot fi mult mai productivi decât cei care se declară satisfăcuți cu jobul lor. Nu este suficient să ai angajați care își fac norma zilnică dacă aceștia nu sunt fericiți cu munca depusă și, în același timp, nu poți crește productivitatea dacă nu ai angajați care se implică pentru a atinge obiectivele companiei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2020, 18:26 | Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2020, 18:36În plus, odată cu productivitatea care vine la pachet cu un loc de muncă fericit, vei reuși să creezi un mediu în care există respect reciproc, angajați care vin cu plăcere la birou și o performanță crescută a fiecărui departament în parte. Iată câteva metode care funcționează și de care ar trebui să ții cont în calitate de antreprenor:
Nu ezita să recunoști succesul
Recunoașterea succesului pe care îl au angajații are numeroase beneficii pe termen lung. Nu doar că îi ajuți să se simtă apreciați pentru munca depusă, ci poți crește retenția angajaților. În plus, recompensarea la timp a succesului nu doar că va spori dorința angajaților de a performa, ci le va da mai multă încredere pentru atunci când trebuie să îndeplinească responsabilitățile zilnice și să își atingă obiectivele profesionale.
Toate aceste beneficii vor crește nivelul de fericire și implicare al angajaților, dar și performanța companiei.
Oferă un pachet de beneficii potrivit
Echilibrul dintre birou și viața personală este esențial pentru a avea angajați care nu se simt copleșiți de muncă și de sarcinile zilnice. Acesta unul dintre motivele pentru care orice angajat ar trebui să se adapteze noilor tendințe aduse de viitorul muncii în ceea ce privește beneficiile oferite salariaților.
Orarul flexibil și serviciile de wellness sunt doar câteva dintre beneficiile care pun accent pe starea de bine a angajaților tăi și pe sprijinul acordat nu doar atunci când sunt la birou, ci și în afara lui. Cu alte cuvinte, beneficiile oferite ar trebui să devină o strategie pentru a promova un stil de viață sănătos și suportul social necesar.
Evită micro-managementul
Orice antreprenor care începe de la zero propria afacere ar putea simți nevoia să stea cu ochii pe tot ceea ce se întâmplă. Însă, atunci când ai angajați, înseamnă că trebuie să ai suficientă încredere că se vor descurca în rolul pe care îl au. De altfel, acesta este motivul pentru care i-ai angajat.
Cu cât încerci să controlezi și să verifici fiecare pas în parte, cu atât mai mult va crește nivelul de frustrare al angajaților. În schimb, dacă eviți micro-managementul și optezi pentru o comunicare deschisă, angajații tăi vor prinde mai multă încredere și se vor simți apreciați pentru munca depusă.
Investește în angajați
Orice angajat, încă din momentul în care pășește pentru prima dată în firmă, trebuie să aibă oportunitatea de a se dezvolta și de a-și îmbunătăți abilitățile. Faptul că vei investi timp și energie pentru a pregăti și instrui fiecare om în parte îți va aduce beneficii pe termen lung și va crește retenția.
Le poți pune la dispoziție o librărie online, seminarii, cursuri de formare sau diferite traininguri. Cu cât le arăți că ești dispus să investești în educația și dezvoltarea lor profesională, cu atât aceștia se vor simți mai motivați și mai fericiți la locul de muncă.
În concluzie, promovarea și recunoașterea succeselor, oferirea de beneficii îndreptate către lifestyle și wellness și investirea continuă în dezvoltarea profesională a angajaților aduce întotdeauna beneficii pe termen îndelungat. Nu doar că angajații se vor simți mai motivați și mai fericiți să vină la muncă în fiecare zi, ci va crește și productivitatea la nivelul companiei.
Sursă foto: Shutterstock