Antena

Transportatorii de mărfuri din Occident au probleme mari din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi pentru combaterea coronavirusului

Transportatorii de mărfuri din Occident au probleme cu livrarea produselor pe uscat, mare sau aer, din cauza pandemiei de coronavirus care obligă guvernele să impună restricţii, fiind pusă în pericol aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate, inclusiv cu medicamente, în cele mai afectate regiuni, cum este Italia, transmite Reuters.

Publicat: Marti, 24 Martie 2020, 09:00 | Actualizat: Marti, 24 Martie 2020, 11:13
Transportatorii de mărfuri din Occident au probleme cu livrarea produselor pe uscat, mare sau aer, din cauza pandemiei de coronavirus care obligă guvernele să impună restricţii, fiind pusă în pericol aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate, inclusiv cu medicamente, în cele mai afectate regiuni, cum este Italia, transmite Reuters.

În timp ce măsurile draconice impuse de China pentru a stopa răspândirea virusului îi permit acum revenirea lentă a economiei, lanţurile de aprovizionare e blochează în alte părţi ale lumii.

Potrivit operatorilor de mărfuri, problemele variază de la găsirea unui număr suficient de şoferi de camioane şi până la restricţii impuse navigatorilor şi suspendarea transporturilor aeriane.

Stocurile făcute de consumatorii panicaţi amplifică tensiunile deja existente.

„Întreruperea lanţului de aprovizionare s-a mutat rapid de la est la vest”, a declarat Mohammed Esa, director comercial european, la grupul de logistică Agility.

Companiile implicate în transportul de mărfuri spun că impactul cel mai mare este în sectorul transporturilor aeriane, deoarece tot mai multe companii aeriene îşi închid serviciile, amplificând dificultăţile existent în transportul unor mărfuri de importanţă majoră, precum medicamentele şi alimentele perisabile.

Un furnizor european de substanţe farmaceutice active utilizate de industria de profil, care a refuzat să fie numit, a spus că firma încearcă să obţină transportarea acestora pe calea aerului.

Decizia Statelor Unite de a interzice accesul în ţară al străinilor a redus, de asemenea, capacitatea de transport aerian de mărfuri a SUA cu aproximativ 85%, întrucât cantităţi mari de mărfuri erau transportate în calele avioanelor de pasageri care sunt acum consemnate la sol. Acest lucru a dus la creşterea de cinci ori a costurilor de transport, întrucât capacitatea de transport a mărfurilor a scăzut.

Companiile spun că mărfurile din Europa destinate SUA sunt redirecţionate prin regiuni ca Mexic şi Canada, în Statele Unite, dar timpul de livrare şi costurile sunt mai mari.

Transporturile peste graniţele terestre încetineşte, în special către şi dinspre ţările europene cele mai afectate de virus, cum este Italia.

„Industria încearcă să găsească şoferi dispuşi să conducă în Italia şi să colecteze mărfuri. De asemenea, ridicarea mărfurilor devine sificilă, deoarece nu există personal în fabrici care să predea încărcătura ”, a spus Jochen Freese, director comercial la compania germană Hellmann Worldwide Logistics.

PROBLEME LA FRONTIERE

Guido Nicolini, preşedintele Confederaţiei italiene a transporturilor şi logisticii, Confetra, a declarat că membrii săi au întâmpinat probleme la unele graniţe, cum ar fi Austria, deoarece controalele la frontieră au încetinit traficul, iar şoferilor le este permis să petreacă doar un timp limitat în unele ţări.

„Ne-am putea confrunta cu probleme noi din cauza acţiunilor unilaterale ale unor ţări, care în cele din urmă ar putea duce la deficienţe de aprovizionare”, a spus Nicolini.

În timp ce şoferii de camioane din Spania reuşesc să livreze mărfuri precum produse alimentare şi medicamente, există mai multe cozi la trecerea frontierelor, a declarat Dulse Diaz, purtătorul de cuvânt al Confederaţiei Spaniole a Transportatorilor de Mărfuri.

„Poate cea mai îngrijorătoare problemă este că nu avem suficiente măşti şi mănuşi pentru toţi şoferii. Deşi multe companii au prezis această situaţie şi au pus ordine, toată producţia este destinată spitalelor ”, a spus el.

Luis Marin, manager la Asociafruit, care reprezintă producătorii şi exportatorii de fructe, legume, flori şi plante din regiunea sudică spaniolă a Andaluziei, a declarat că transportatorii plăteau deja costuri pentru fermieri pentru călătorii.

„În mod normal, trimitem un camion cu, să spunem, portocale în Germania, iar şoferul camionului revine cu o altă încărcătură de la ... mărfuri interne la scaune pentru a compensa călătoria de întoarcere”, a spus Marin.

Dar producţia în multe sectoare s-a uscat în totalitate. Deci, nu există marfă de retur. Dacă producătorul trebuie să plătească pentru călătoria cu două sensuri, costurile cresc. "

Patrick Hasani, şef de personal al expeditorul britanic de marfă online Zencargo, a declarat că stocarea de bunuri de către consumatorii britanici necesită o capacitate suplimentară de 35% a livrărilor din Uniunea Europeană, pentru a ţine pasul cu cererea.

"Timpul de livrare este afectat, cu o întârziere de până la o zi în plus pentru produsele provenite din Polonia, Germania şi Franţa, din cauza perturbărilor şi traficului, deoarece sănătatea şoferului şi încărcătura sunt verificate la frontieră", a spus Hasani.

În ceea ce priveşte transportul maritim, există un deficit de containere – de până la zeci de mii în Europa şi Statele Unite, transportatorii maritini nereuşind să trimită suficiente echipamente după întreruperea cauzată de închiderea Chinei. Lipsa de echipaje pentru nave afectează de asemenea lanţurile de aprovizionare maritimă.

Guy Platten, secretarul general al asociaţiei International Chamber of Shipping, care reprezintă mai mult de 80% din flota de comercianţi mondiali, a declarat că navelor care încearcă să intre în porturi din întreaga lume li se refuză intrarea, iar navigatorii blocaţi la bord nu reuţesc să se întoarcă acasă din cauza dificultăţii de schimbare a echipajelor.

„Restricţiile de călătorie, închiderea frontierelor, anularea curselor aerine şi plasarea navelor în carantină timp de 14 zile au devenit măsuri obişnuite”, a spus Platten.

„Nu putem ignora faptul că fără echipaje care să conducă navele, comerţul nu va mai funcţiona. Aceasta înseamnă că produsele alimentare, medicamentele şi produsele alimentare nu vor mai ajunge în porturi, iar oamenii vor fi afectaţi direct ”, a mai avertizat acesta.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
transportatorii de mărfuri occident probleme mari restrictii de circulatie autoritati coronavirus covid-19
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe mână după intervenţie
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia au stabilit data nunții. Marele eveniment va avea loc în anul 2025 Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Care e diferența dintre lavă și magmă. Puțini știu ce detaliu le deosebește useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop 2025: Un nou început astral pentru fiecare zodie Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Alimentele reduse cu 80% în supermarketuri. Comercianţii vor să scape cât mai repede de produsele de sărbători Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
Chec guguluf cu stafide și vanilie. Rețetă simplă pentru momente dulci Hello Taste