China, lovitură de grație pentru cei care voiau să se îmbogățească de pe urma COVID-19. Ce s-a întâmplat cu „medicamentul-minune”
Planurile de îmbogățire peste noapte ale unora au fost date peste cap de medicii din China. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu medicamentul-minune ce urma să fie folosit în tratarea celor infetați cu noul coronavirus?
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2020, 13:04 | Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2020, 13:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Remdesivir, antiviralul despre care americanii spuneau că a avut rezultate spectaculoase în urma studiilor clinice din SUA, a intrat în vizorul chinezilor.
Informațiile apărute recent în spațiul public arată de teste efectuate în China cu Remdesivir, medicament dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în California, SUA, nu a îmbunătățit starea pacienților și nu a eliminat sau redus prezența COVID-19 în sângele celor infectați.
Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea medicamentului la 158 dintre ei şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.
Citete și:
Efectele eșecului testelor cu Remdesivir, medicamentul-minune împotriva COVID-19
Bursele din SUA s-au închis pe minus, după ce au apărut informaţii că medicamentul- minune, care ar fi ajutat la vindecarea de COVID-19, a obţinut rezultate dezamăgitoare la primele teste, potrivit Bloomberg.
Indicele de referinţă S&P 500 a terminat în roşu după ce a a oscilat între urcări şi coborâri în ultimele ore de tranzacţionare.
Oscilaţiile de pe bursă au apărut după ce Financial Times a făcut publice datele dintr-un document publicat accidental de OMS privind potenţialul medicament antiviral Remdesivir, dezvoltat de compania Gilead Sciences Inc.
Citește și:
„Investitorii au sperat într-un progres, o aplatizare a curbelor şi, eventual, un vaccin. Aceştia sunt dispuşi să privească deocamdată amprentele economice negative şi să se concentreze pe evoluţii mai favorabil”, a declarat Adam Phillips, directorul strategiei de portofoliu la EP Wealth Advisors, citat de Bloomberg.
„Reacţia bruscă de astăzi ilustrează modul în care investitorii privesc neputincioşi actuala situaţie”, a mai spus Phillips.