Orașe din toată lumea, din nou în carantină. Peste 200 de mii de infectări au fost raportate zilnic
Relaxarea măsurilor vine la pachet cu o creştere uriaşă a numărului de cazuri la nivel global. Peste 200 de mii de infectări au fost raportate zilnic, doar în ultima săptămână. În încercarea de a opri răspândirea virusului, autorităţile din mai multe ţări au reimpus carantina, la nivel local.
Publicat: Joi, 16 Iulie 2020, 13:43 | Actualizat: Joi, 16 Iulie 2020, 15:20Spania, Marea Britanie, Statele Unite, Australia şi India sunt doar câteva dintre zonele care au reimpus restricţii dure, după izbucnirea unor noi focare.
Milioane de oameni, în carantină în oraşele în care locuiesc
Milioane de oameni sunt acum captivi în oraşele în care locuiesc. În regiunea Catalonia din Spania, de exemplu, 160 de mii de oameni rămân în carantină pentru încă 14 zile. Totul după ce rata de infectare a crescut la peste 3% în zona Lerida, aproape de procentul de 5% înregistrat în vârful pandiei în Spania. Rămaşi captivi în Catalonia sunt şi peste 35 de mii de români care locuiesc acolo. Tot în Peninsula Iberică, 20 de cartiere din Lisabona sunt în carantină.
Citește și:
Un focar apărut în Leicester a băgat în izolare tot oraşul. Toate afacerile şi magazinele considerate neesenţiale şi-au pus din nou lacătul pe uşă. Iar astăzi, autorităţile urmează să anunţe dacă prelungesc sau nu carantina.
Mai aproape de noi, în Belgrad a fost decretată stare de urgenţă după ce peste 80% din cazurile înregistrate la nivel naţional s-au înregistrat aici. Măsura a generat o serie de proteste violente.
Să nu uităm, însă, nici de localitatea Gutersloh din Germania care a fost complet izolată din cauza focarului de la abatorul Tonnies. Acolo unde s-au infectat şi peste o mie de români. Zona afectată este păzită de poliţişti înarmaţi şi a fost împrejmuită cu garduri.
Și în SUA s-a revenit la restrcții dure din cauza exploziei de noi cazuri
Nici peste ocean, situaţia nu este mai bună. Statele Unite rămân fruntaşe pe lista celor mai afectate ţări de pandemie cu peste 3 milioane 500 de mii de cazuri. California, Florida şi Texas au reimpus restricţii dure după ce au înregistrat în medie 10 mii de infectări pe zi, fiecare.
Lucrurile nu stau deloc bine nici în India. 125 de milioane de oameni din statul Bihar au intrat din nou în carantină, după ce numărul de infecţii a escaladat. Şi autorităţile nipone au ridicat, ieri, la maximum nivelul de alertă din Tokyo.
Iar în Australia, nimeni nu intră şi nimeni nu iese din Melbourne. Acolo unde, cinci milioane de locuitori sunt din nou izolaţi pentru o lună şi jumătate.