Ai curățat cartofii greșit până acum. A apărut o nouă metodă, mai eficientă, care face furori în mediul online
Internauții au rămas surprinși de felul în care o femeie de pe TikTok le-a arătat cum să curețe cartofii mult mai eficient.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 15 Aprilie 2023, 13:08 | Actualizat: Sambata, 22 Aprilie 2023, 10:03Asta le-a schimbat percepția despre tot ceea ce știau până acum. Noua tehnică, apărută în mediul online, îți poate economisi mai mult timp.
Pe aceeași temăNu vei mai face asta, după ce vei vedea trucul. Cum poți curăța cartofii mai ușor
Când cureți cartofii, probabil că nu te gândești la felul în care îi cureți, ci mai degrabă vrei să-i gătești și să-i mănânci cât mai repede, ceea ce nu-i neapărat greșit.
Jenni, o utilizatoare constantă de TikTok, le-a împărtășit fanilor tehnica sa de a curăța cartofii, care o ajută mult mai mult la gătit și la timp. Mulți dintre internauți nu aveau nicio idee la ce urma să vadă în filmuleț, scrie Mirror.co.uk.
@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound - Dinner Recipes | Kitchen Tools
„De obicei, când folosești răzuitoarea de cartofi poți crede că doar în jos poți să tai cu lama, însă dacă folosești ambele direcții, de sus în jos și viceversa, vei observa că poți să decojești foarte repede suprafețe mai mari”, a explicat ea în videoul postat pe rețeaua socială.
Ea i-a întrebat pe internauți dacă știau despre asta sau dacă folosesc în continuare metoda veche.
Oamenii au rămas uluiți de truc și nu au ezitat să lase comentarii: „De aceea avem nevoie de cursuri de gătit în liceu! Cum de aflu asta la 26 de ani?”, a scris cineva.
„Am pus la îndoială tot ceea ce fac acum în viață”, a adăugat un alt utilizator.
Ce valoare nutrițională au cartofii
Cartofii conțin vitamine și minerale, incluisv vitamina C și potasiu, iar consumul lor poate aduce beneficii pentru sănătate, însă depinde de modul în care sunt gătiți cartofii, scrie Healthline.
Cartofii gătiți în coajă sunt o sursă bună de vitamine și de minerale, fiind compuși în mare parte din carbohidrați și conținând aporturi moderate de proteine și de fibre.
Pe aceeași temăEste de evitat să consumi părțile încolțite de la cartofi pentru că sunt toxice. De altfel, evită cartofii gătiți la temperaturi mari, cum sunt cei prăjiți sau făcuți la cuptor sau în friteuză, deoarece conțin acrilamidă, o substanță toxică pentru sănătate.
De preferat, este să consumi cartofi fierți sau făcuți la cuptor (întregi sau tăiați). Coaja ajută cartofii să păstreze din majoritatea nutrienților.