Cel mai izolat loc de pe Pământ este atât de departe încât cei mai apropiați oameni se află pe Stația Spațială Internațională
Cel mai izolat loc de pe Pământ este atât de departe încât cei mai apropiați oameni se află, de fapt, pe Stația Spațială Internațională.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 08 Iulie 2024, 17:31 | Actualizat: Marti, 09 Iulie 2024, 09:02Oricât de greu ar părea de crezut, oamenii de știință au dezvăluit faptul că cel mai izolat loc de pe Pământ se află atât de departe încât astronauții de pe Stația Spațială Internațională ar fi, de fapt, oamenii care se află cel mai aproape de respectivul loc.
Care este și unde se află cel mai izolat loc de pe Pământ. Cei mai apropiați oameni sunt astronații de pe Stația Spațială Internațională
Cel mai izolat loc de pe Pământ se numește punctul Nemo și a fost denumit astfel după un personaj din celebra carte „Douăzeci de mii de leghe sub mări” de Jules Verne. Cea mai apropiată civilizație este cea a Insulei Paștelui, la aproximativ 1.600 de mile distanță, adică la aproximativ 2574 de kilometric distanță.
Informația a devenit virală după ce un creator de conținut de pe TikTok a dezvăluit mai multe informații despre acest loc aflat în Oceanul Pacific, atât de departe și de izolat încât cei mai apropiați oameni sunt astronații de pe Stația Spațială Internațională.
„Locul este atât de izolat încât dacă ai avea nevoie de ajutorul cuiva, atunci ar fi nevoie de 15 zile pentru ca cineva să poată ajunge de tine cu ajutorul unui vas. Distanța echivalează cu două treimi din distanța de traversare a Statelor Unite ale Americii”, a spus bărbatul în clipul său, potrivit celor de la mirror.co.uk.
@psychopoly Most Isolated Place on Earth😳 #pointnemo#lovecraft#cthulhu#atlantis#map#ocean#space#greenscreen ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose
Punctul Nemo este cunoscut oficial ca „Polul Inaccesibilității”, adică punctul din ocean care este cel mai departe de uscat. Situat la 48°52.6′ Sud și 123°23.6′ Vest, locul este literalmente în mijlocul pustietății, înconjurat de Oceanul Pacific.
Punctul Nemo a fost prima oară identificat de inginerul Hrvoje Lukatela în anul 1992. În 2022, el a recalculat coordonatele locului foloind OpenStreetMap și Google Maps.
În aprilie 2024, Chris Brown (62 de ani) a devenit primul om caare a reușit să ajungă în punctul Nemo. Împreună cu fiul său în vârstă de 30 de ani, pe nume Mika, bărbatul din Harrogate (Marea Britanie) a reușit să navigheze până aici și i-a luat nouă zile. În plus, despre punctul Nemo s-a mai spus că este locul în care cei de la NASA se gândesc să prăbușească Stația Spațială Internațională, undeva prin anul 2030, transformând punctul Nemo într-un „cimitir spațial”.