Antena

Creatura cu membre „lungi” și ochi „metalici”, descoperită pe un traseu forestier. Este o specie nouă, anunță experții

O nouă specie a fost descoperită de cercetătorii plecați într-o expediție pe Muntele Po Ma Lung.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024, 15:28 | Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2024, 16:49
O nouă specie a fost descoperită de cercetătorii plecați într-o expediție pe Muntele Po Ma Lung.
Shutterstock.com

La mii de metri înălțime pe un munte din Vietnam, o creatură cu membre „lungi” s-a oprit pe o potecă întunecată. Ochii săi „metalici” au scanat pădurea din jur, dar nu era singura care căuta în acea noapte. Oamenii de știință au reperat animalul „surprinzător” - și au descoperit o nouă specie.

Pe aceeași temă

Creatura cu membre „lungi” și ochi „metalici”, descoperită pe un traseu forestier. Este o specie nouă, anunță experții

„Scopul nostru inițial în această călătorie a fost să găsim o broască dințată Sterling”, a declarat herpetologul Luan Thanh Nguyen.

Cu acest obiectiv în minte, în august 2023, o echipă de cercetători a urcat pe Muntele Po Ma Lung. Drumeția a durat 12 ore, iar cercetătorii s-au confruntat cu „condiții meteorologice foarte dificile”, a afirmat Nguyen.

Într-o noapte, în timpul cercetărilor lor, experții au observat un trio de broaște cu aspect necunoscut pe traseu. Ei au capturat animalele și și-au dat seama rapid că au descoperit o nouă specie: Oreolalax adelphos sau broasca dințată Mount Po Ma Lung.

Pe aceeași temă

Potrivit studiului, broaștele dințate Mount Po Ma Lung sunt considerate „de talie mică”, atingând o lungime de aproximativ 5 cm. Pielea lor este ascuțită, cu multe „veruci mari”, membre „lungi” și dinți „proeminenți”. Ochii lor sunt un mozaic de „argint metalic” și „cupru”. Coloritul său este un amestec de pete maro deschis, maro închis și albe.

Broaștele dințate Mount Po Ma Lung trăiesc în pădurile montane de bambus. Broaștele au fost găsite noaptea „pe o potecă foarte frecventată de turiști”, conform cercetătorilor

„Descoperirea Oreolalax adelphos este o descoperire surprinzătoare și rezultatul unei zile de căutări cu adevărat de neuitat, urcând până la cel mai înalt vârf al muntelui”, a declarat Nguyen, conform Miamiherald.

Fotografii cu noua specie pot fi vizualizare AICI.

Whatsapp LinkedIn
creatura padure
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Se strică vremea în weekend. Urmează trei zile cu ploi torențiale și vânt puternic. Avertismentul meteorologilor
Videoclipul zilei
Citește și
Ce este creatura marină cu gheare ca de urs care s-a năpustit asupra unor turiste. Vietatea uriașă a...
Creatura marină cu o antenă în frunte care i-a speriat pe cercetători. Cum arată și ce spun...
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața...
O femeie și a dat peste o „vietate extraterestră” în timp ce gătea în bucătărie. S-a îngrozit...
Video recomandate
Video
Citește și