Cum oferim și cum primim cadouri în prag de sărbători, conform regulilor de etichetă
Felul în care interacționăm cu cei din jurul nostru denotă nivelul de educație al fiecăruia dintre noi, iar sărbătorile sunt un prilej potrivit să mn reamintim cum se oferă și cum se primesc cadourile, dar și ce fel de cadouri ar fi potrivite conform codului bunelor maniere.
Publicat: Joi, 09 Decembrie 2021, 12:52 | Actualizat: Marti, 14 Decembrie 2021, 10:47Eticheta sau codul bunelor maniere are o istorie veche care s-a tot modificat odată cu modernizarea societății. Ceea ce a rămas, însă, ca o trăsătură de bază este faptul că, indiferent că ești în vizită, la o petrecere sau vrei să faci un cadou, respectarea unor anumiți pași denotă atât respectul față de cei din jur, cât și cel față de tine însuți.
Că tot e luna cadourilor, cert este că nu toți știm să oferim sau să primim “ca la carte” cadouri. Fie că apelăm la companii care se ocupă cap-coadă de împachetarea și livrarea unui cadou, fie că ne ocupăm personal, avem datoria să ne asigurăm că sunt îndeplinite mai multe elemente de bază.
Pe aceeași temăPotrivit mai multor experți în ale bunelor maniere, în primul rând, cadourile se oferă într-un ambalaj curat, iar prețurile se șterg sau se înlătură cu grijă, excepție de la regulă făcând cărțile. Acestea pot fi oferite cu prețul pe ele.
Oferiți flori, dar asigurați-vă întâi că persoanei îi face plăcere să le primească
Este frumos ca, pe lângă cadou, să fie oferit și un buchet de flori, însă și aici trebuie luate în calcul două aspecte.
Pe aceeași temăÎnainte de a cumpăra florile, asigurați-va că persoana are o plăcere în a primi flori și nu le oferiți niciodată în amabalajul transparent în care le pune florăreasa. Cel mai elegant este să renunțați la ambalaj și să legați codițele cu o fundă simplă.
De altfel, este elegant ca femeia care primește florile să le pună imediat în vază, dacă acest lucru este posibil în acel moment.
O altă dovadă de eleganță și respect este ca atunci când primește un cadou, o persoană ar trebui să-l dechidă imediat și să-și exprime mulțumirea, chiar și în situația în care cadoul nu este tocmai pe gustul său.
Ce tip de cadouri se oferă persoanelor dragi și colegilor de muncă, potrivit etichetei
Tot în sfera cadourilor, este important să știm, mai ales în această perioadă, ce tip de cadouri ar fi potrivite pentru persoanele dragi, dar și pentru colegii de muncă.
Fie că bărbații oferă partenerelor o cină romantică sau bijuterii, fie că optează pentru un voucher la SPA, masaj sau o zi de relaxare împreună, important este, conform etichetei, ca o persoană să nu ofere bani în loc de cadou.
Acest lucru este valabil și atunci când este vorba despre un cadou pentru colegii de muncă sau pentru mama sau bunica.
Acestora din urmă, care mai mereu ar opta pentru lucruri utile, li se arată o importanță mai mare prin oferirea unui parfum și a unui buchet de flori, a unei rame de ochelari, sau a unui semn de carte.
De Revelion, atenție la postările în online, alcool și respectați-vă amicul căruia nu-i place să fie tag- uit în poze
Ca o sugestie pentru petrecerea dintre ani, expertul în bunele maniere Julie Lamberg-Burnet, fondatorul Şcolii din Sydney de Protocol, explică ce tip de comportament să adoptăm în seara petrecerii pentru ca a doua zi să ne simţim bine şi fără de regrete, potrivit descopera.ro
Pornind de la faptul că, în calitate de invitat, întotdeauna trebuie să ne interesăm dacă există un dress code pentru petrecere, în calitate de gazdă, lista de invitați trebuie întocmită cu persoane compatibile, pentru o petrecere fără incidente.
Iar dacă tot vorbim de incidente, Lamberg-Burnet sugerează să ne invităm și vecinii la party, pentru că, în felul acesta, ei nu vor fi deranjați din cauza zgomotului.
Abilităţile de comunicare, consumul moderat de alcool și atenția la postările pe rețelele sociale sunt trei ingrediente de bază pentru o seară reușită și în ton cu eticheta
Arta conversației nu este un lucru stăpânit cu ușurință de către toată lumea, însă un salut și o strângere de mână inițiază de cele mai multe ori o conversație.
Asta dacă nu cumva nivelul de alcool în sânge este mult peste limita decenței, caz în care se recomandă ca persoana respectivă să-și modereze consumul și să se hidrateze cu mai multă apă.
Încă o sugestie a expertului în etichetă este evitarea fotografiilor în care ținem în mână un pahar cu alcool, exceptând situațiile în care se ține un toast.
Rețelele sociale au devenit astăzi indispensabile în viețile noastre dar să nu uităm că puțină discreție n-a omorât pe nimeni.
Unele fotografii pot crea sitauații confuze, motiv pentru care se recomandă atenție atunci când te fotografiezi cu cei din jur și, mai ales, trebuie respectat faptul că unii oameni nu preferă să fie etichetați în fotografiile noastre.