De ce e bine să zici "iepure, iepure" la începutul fiecărei luni. Superstiția care poate fi în favoarea ta
Sintagma “rabbit, rabbit” (iepure, iepure), care e populară și des folosită în Anglia și SUA și de alți vorbitori de limbă engleză din întreaga lume, e o superstiție aparte care poate aduce mult noroc.
Publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024, 08:31 | Actualizat: Joi, 21 Noiembrie 2024, 10:53Această sintagmă, “rabbit, rabbit”, este des utilizată fără ca ea să arate că ar fi vreun iepure prin preajmă. Motivul pentru care mulți vorbitori de limba engleză utilizează această sintagmă este că își doresc să atragă norocul de partea lor.
Ce înseamnă zicala “rabbit, rabbit” și care e legenda din spate
Chiar dacă sună ca o joacă de copii, această zicală îi ajută pe cei care o folosesc să se simtă mai norocoși. Cu toate acestea, sintagma norocoasă nu poate fi rostită în orice zi, ci doar în prima zi a fiecărei luni.
Pe aceeași temăAstfel, vei atrage în viața ta norocul și stabilitatea pentru luna nouă care începe. Se spune că e important să rostești "iepure, iepure" ca primele tale cuvinte în prima zi din lună. Această zicală păstrată din folclor îi face pe mulți să fie nostalgici și încrezători în vechile superstiții.
Deisgur, există și câteva variații ale acestei tradiții. Unii oamenii spun “rabbit” de trei ori, în timp ce alții spun chiar “white rabbit” (iepure alb) sau “bunny, bunny” (iepuraș, iepuraș) pentru a atrage norocul, dragostea și pacea.
Dacă uiți ca pe data de 1 ale lunii primele tale cuvinte să fie “rabbit, rabbit”, atunci poți să folosești un truc care să te ajute totuși să ai noroc în acea lună. Se spune că dacă zici “rabbit, rabbit” scris invers, adică “tibbar, tibbar”, vei atrage norocul de partea ta.
Potrivit publicației “Farmers’ Almanac”, această zicală a fost prima dată folosită în 1909, atunci când în Anglia a apărut un ziar pe al cărui primă pagină era o fetiță și langă ea era scris cuvântul “Rabbits!”, iar poza era recurentă în prima zi a fiecărei luni.
Președintele Roosevelt păstra și el această tradiție și rostea cuvintele magice mereu în prima zi din lună, după cum se arată în ziarul The Nottingham Evening Post, din 1935.
Pe aceeași temăÎntrebarea de pe buzele tuturor celor care abia acum află despre această zicală este de ce a fost ales iepurele și nu alt animal.
Nu există un răspuns clar legat de alegerea numelui de animal, dar superstiția ar putea data de pe vremea celților care credeau că iepurii comunicau cu spiritele, de vreme ce își fac scorbură în pământ. De asemenea, piciorul stâng din spate al unui iepure mereu a fost considerat ca fiind un simbol al norocului.
În tradiția spirituală Afro-Americană se spunea că picioarele de iepure aduc fertilitate pentru că acestea sunt niște animale foarte fertile.
Există și superstiția conform căreia, la finalul ultimei zi din fiecare lună trebuie să rostești sintagma “hare, hare” înainte de culcare pentru a încheia norocul avut în luna care se termină.
Chiar dacă uneori termenii de “rabbit” și “hare” sunt folosiți amestecat, ei determină, de fapt, specii diferite de iepuri.
Pe aceeași temă