Antena

Femeia care se îmbată fără să consume alcool. Cum e posibil. Ce au spus medicii când a ajuns la spital

O femeie în vârstă de 50 ani experimentează adesea simptomele unei persoane sub influența alcoolului, deși ea nu consumă alcool.

Publicat: Marti, 04 Iunie 2024, 15:51 | Actualizat: Marti, 04 Iunie 2024, 17:00
O femeie în vârstă de 50 ani experimentează adesea simptomele unei persoane sub influența alcoolului, deși ea nu consumă alcool.
Shutterstock

Medicii au rămas surprinși atunci când au auzit că femeia nu băuse alcool, deși prezenta toate simptomele unei persoane în stare de ebrietate.

Mai mult decât atât, până și respirația ei mirosea a alcool, dar ea le repeat medicilor că nu a băut băuturi alcoolice. În urma analizelor, specialiștii au depistat că avea o alcolemie ridicată în sânge.

Femeie se simțea de parcă se îmbătase, fără să bea alcool

După ce femeia a ajuns de 7 ori la spital din cauza simptomelor ei care pe medici îi făcea să creadă că a consumat alcool, ei în sfârși au crezut-o abia după 2 ani, când s-au decis să îi facă mai multe teste.

Pe aceeași temă

Femeia se întorcea constant la camera de gardă și acuza simptome ca și când ar fi beată. Medicilor le venea greu să creadă că ea nu consumase alcool, așa că în pimele dăți nu au luat-o în serios.

Se pare că femeia în vârstă de 50 ani suferea de o boală foarte rară, un sindrom numit sindromul de fermentație al intestinului.

Boala metabolică determină ciupercile din intestin să dezvolte alcool prin fermentația alimentelor și face persoana în cauză să se simtă amețită și să aibă toate simptomele unui om în stare de ebrietate.

Pe aceeași temă

Medicii de la Spitalul Universitar Stony Brook din New York au mai descoperit că persoanele care suferă de acest sindrom sunt de regulă persoanele care au alimentații bazate pe carbohidrați și multe dulciuri.

Cercetătorii spun că e necesar ca mult mai multă lume să afle despre acest sindrom care poate avea implicații sociale, legale și consecințe medicale. Este foarte important să fie diagnosticat corect și să se ia măsuri de tratare a bolii.

Se pare că doar 20 de oameni în întreaga lume au fost diagnosticați cu acest sindrom.

Recomandari A1

Femeia, care s-a confruntat timp de 2 ani cu aceste simptome, a ajuns de mai multe ori la spital. Dr Rahel Zewude, un specialist pe boli infecțioase de la Universitatea din Toronto care a avut grijă de ea, a declarat: “Ea a fusese deja la doctorul ei de familie de mai multe ori și a ajuns și la camera de gardă de 7 ori”.

Pe aceeași temă

Ea a primit de mai multe ori tratament cu antibiotic pentru câteva infecții urinare pe care le-a avut și a mai luat și un inhibitor care să reducă pentru cantitatea de acid din stomac.

Chiar dacă nu ingerase băuturi alcoolice, femeia avea un nivel ridicat de alcool în sânge. Rudele ei le spuneau celor de la spital că ea nu a consumat alcool, dar nimeni nu îi credea. Cu toate acestea, după fiecare drum la spital, femeia era diagnosticată cu intoxicație cu alcool.

Starea ei continua să fie ca de mahmureală și nu putea să doarmă sau să mănânce pentru că îi era rău. Ea reușea să își revină abia după câteva zile, dar apoi o lună mai târziu suferea de aceleași simptome.

Când a ajuns a treia oară la spital, medicii, care deja o cunoșteau, au chemat un psihiatru să o consulte pentru că ei credeau că ea refuză să spună adevărul.

Până la urmă, doi ani mai târziu, după mai multe tipuri de analize, medicii i-au pus diagnosticul corect.

Whatsapp LinkedIn
femeie alcool în sange femeie alcool
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ al Austriei 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 În perioada 28 - 30 iunie, vezi LIVE pe canalul dedicat!
Stirile zilei Primul aparat de reciclare de pe litoral. Un turist explică de ce nu duce sticlele să îşi ia garanţia înapoi
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care își pot da seama ce vor de la viață pe data de 29 iunie 2024. Nativii care se bucură de claritate în... Catine.ro
Cum arăta Alfonso ( Poncho) Herrera în 2002. Schimbarea drastică prin care a trecut actorul de-a lungul timpului Happy Channel
Coaliția stă pe un butoi cu pulbere. Atacuri fără precedent din ambele tabere. Ce calcule își fac PSD și PNL Libertatea.ro
Singurul aliment dulce bun pentru inimă, previne cancerul. Ce substanță specială conține și cât trebuie... Ziare.com
Iubita lui Dennis Man e fostă Miss şi arată răvăşitor! Cum arată Alexandra, cea care se ocupă de afacerile... AntenaSport
Petrecere FABULOASĂ pentru fiul Nadiei Comăneci, organizată de Anastasia Soare. Cum arată Dylan, care tocmai a... Elle
Cartofi franțuzești în varianta românească. Rețetă perfectă de cină rapidă și gustoasă Spynews.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“ BZI
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente HelloTaste.ro
Michael Jackson avea datorii de 500 de milioane de dolari când a murit. Conturile artistului au fost găsite „în... Antena3.ro
Google renunță la o funcție importantă. Ce nu vei mai putea face pe telefon în curând useit
Horoscopul zilei de 29 iunie 2024. Racii vor intra în contact cu sentimente renegate. Află ce se întâmplă cu... Catine
FOTO: Tu știi de unde provin numele celor mai populare insule din Grecia? Wall-Street
Ioana Ignat, despre relația cu Sebastian Dobrincu după despărțire: Ne iubim în continuare... Kudika
Pensionarii care NU vor primi bani după recalculare. Veste de ULTIMA ORĂ Playtech
Cine este românca care i-a sucit mințile olandezului Stefan de Vrij. Cei doi s-au căsătorit, iar femeia va... Redactia.ro
Femeie cu handicap, dată afară de pe o plajă din Vama Veche pentru că are un câine însoţitor. Ce a păţit... Observator
Remedii tradiționale împotriva răcelii vs. remedii clasice împotriva răcelii. Când se intervine cu tratamentele... MediCOOL
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Poliția Rutieră va putea da AMENZI în baza probei audio-video, dar înregistrarea trebuie să îndeplinească... Gandul
Primă de calificare colosală! Câţi bani primeşte România după ce a ajuns în optimile EURO 2024 CanCan
Ce trebuie să știe părinții despre înecul secundar DeParinti
Hailey și Justin Bieber le-au oferit fanilor o nouă imagine adorabilă din timpul sarcinii. Cei doi așteaptă cu... ZUTV
Cum te poate afecta paracetamolul, potrivit experților. Cel mai comun analgezic din lume ar duce la un comportament... UseIT
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată Hello Taste