Fenomenul rar care a apărut pe un lac înghețat din Munții Apuseni: „Imaginile fac, în mod real, cât o mie de cuvinte”
Temperaturile scăzute din ultima perioadă au condus la un fenomen rar, care s-a întâmplat pe Lacul Beliș din Munții Apuseni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Martie 2023, 13:10 | Actualizat: Vineri, 03 Martie 2023, 13:14Mai multe fotografii spectaculoase au apărut în acea zonă, iar priveliștea este desprinsă ca din povești. Cum a fost surprins Lacul Beliș?
Pe aceeași temăLacul Beliș din Munții Apuseni, surprins în mai multe imagini spectaculoase. Suprafața sa a înghețat
Lacul Beliș din Munții Apuseni a înghețat, din cauza temperaturilor scăzute din ultima vreme. Recent, președintele Asociației Rescue Transilvania Raul Ghiran a surprins lacul înghețat în cel mai spectaculos mod.
Pe suprafața apei, s-au format deja niște gravuri inedite, fiind un fenomen rar. Spectacolul vizual poate fi văzut inclusiv pe rețelele sociale, pe pagina de Facebook Apuseni Transilvania, sau pe blog.
„Când Dumnezeu se joacă cu natura, niciun artist nu Îl poate egala! Cel mai bine o demonstrează expoziția, la propriu, a creației pe Lacul Beliș. Forme impunătoare, ca niște gravuri, și absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare, pastelează suprafața înghețată a apei.
E un spectacol dedicat privirii celor care trec prin zonă! Merită să urcați în Apuseni pentru că peisajul de iarnă te îmbie. E o poveste la tot pasul iar imaginile fac, în mod real, cât o mie de cuvinte", au scris reprezentanții Apuseni Transilvania pe blog.
Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare, situat la 900 de metri altitudine în Munții Gilăului, județul Cluj. Totodată, are o suprafață de 9,8 km pătrați și măsoară 13 kilometri lungime.
Pe aceeași temăCum este vremea în România în această perioadă
În Banat, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 10 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2 și 2 grade, anunță Meteoromania.ro.
În Crișana, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 9 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3 și 0 grade. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).
În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți. Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).
La munte, vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila între -4 și 2 grade, iar minimele vor fi negative, în medie între -8 și -4 grade, posibil mai scăzute în unele nopții și sub -10 grade. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie). În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și izolate, mai arată sursa citată.