Își lasă copiii acasă și îmbracă uniforma roșie ce salvează vieți. Cum își încep ziua asistenții medicali din România: „Pozitivi în gândire, dar negativi la test!”
Eroii din prima linie în lupta cu COVID-19 trăiesc zilnic cu teama de nu se îmbolnăvi şi de a nu transmite virusul celor dragi. Astăzi de Ziua Internaţională a Asistenţilor medicali, tot ceea ce îşi doresc este sănătate. Pentru că doar aşa pot fi acolo pentru cei care au nevoie de ajutorul lor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Mai 2020, 17:51 | Actualizat: Marti, 12 Mai 2020, 17:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
„Pozitivi în gândire, dar negativi la test!”
Asta este deviza după care îşi ghidează acum viaţa eroii din prima linie. Chiar şi astăzi, de ziua lor, cadrele medicale duc o luptă crâncenă cu noul virus.
Daniela este asistent medical la Servicul de Ambulanţă Iaşi de 12 ani. Recunoaşte că nimic nu se compară cu tot ceea ce a trăit în ultimele săptămâni.
„E o perioada foarte grea, e ca la loterie. Dacă ai norocul să nu ai niciun confirmat, e bine, dar nu avem de unde ști, e o perioadă foarte grea... Trebuie să fii atent, foarte atent”, a spus Daniela Florea, asistent medical Ambulanță Iași.
Citește și:
Si Mihaela trece prin aceleaşi greutăţi. Este asistentă medicală de 18 ani în cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din Moldova. Aproape zilnic, este fie în costum de spital, fie cu uniforma roşie de la SMURD.
Cel mai frumos cadou pe care îl pot primi cadrele medicale este sănătatea.
„Pe noi ne-a ferit Dumnezeu. Nu avem deocamdată pe nimeni pozitiv, ceea ce mă bucură. Şi sper să rămânem aşa până la sfârşitul perioadei”, a spus Mihaela Maxim, Asistent-Șef UPU SMURD, Spitalul „Sfântul Spiridon”.
„Avem o solicitare”
Așa îşi încep ziua Delia și Andrei Dragoş. Tot asistenţi medicali, dar în cadrul Serviciului de Ambulanță Maramureş. De zece ani împart locul de muncă, dar şi aceeaşi casă.
Fiecare zi este o nouă provocare, iar solicitările care până nu demult erau sigure îi duc pe cei doi pe un teren minat. Temerea cea mai mare este să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi.
Citește și:
„Avem mult mai multă grijă cum ne ducem acasă, să nu intrăm în contact cu copilul şi cu familia în hainele de ambulanţă, să ajungem la el spălaţi, dezinfectaţi”, spun cei doi.
Până acum în România sunt peste o mie de cadre medicale care s-au infectat cu noul coronavirus, marea majoritate chiar de la locul de muncă.