Antena

Lucruri pe care nu le știai despre ceasurile de mână

Le considerăm produse clasice, parcă există în lumea noastră dintotdeauna... Însă ceasurile de mână au o istorie mai scurtă decât suntem tentați să credem și, desigur, extrem de densă în ultimii 150 de ani.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 25 Mai 2020, 16:45 | Actualizat: Luni, 25 Mai 2020, 16:48
Lucruri pe care nu le știai despre ceasurile de mână

Există multe informații interesante despre ceasurile de mână pe care nu le știm, dar pe care le putem descoperi online. Sunt genul acela de informații pe care fiecare dintre noi le povestește mai departe cu plăcere și altora, cu diverse ocazii, indiferent dacă avem o mare pasiune pentru ceasuri sau dacă pur și simplu le folosim mai des sau mai rar ca accesorii fashion / obiecte utile pentru indicarea orei.

1. De ce indică ceasurile ora 10:10

De cele mai multe ori, în fotografiile comerciale ale produselor (de exemplu în magazinele online de ceasuri și în reclame), precum și în vitrinele magazinelor (în cazul ceasurilor al căror sistem de funcționare nu este pornit), ora indicată este 10:10. De ce tocmai ora zece și zece minute? Pentru că limbile unui ceas care indică această oră vor forma un zâmbet, iar acest lucru binedispune potențialul client, mărind șansele de achiziție. Un truc simplu de marketing al comercianților, folosit la scară largă!

2. La care mână se poartă ceasul?

Cei mai mulți dintre noi știu că ceasul de mână se poartă la încheietura mâinii stângi. Însă regula nu este una ce ține pur și simplu de mâna stângă. În realitate, se recomandă ca ceasul să fie purtat la mâna care nu este dominantă. Mai exact, dreptacii poartă ceasul la mâna stângă, iar stângacii la mâna dreaptă. Probabil acest lucru ține de practică - folosind mai mult mâna dominantă, putem verifica ora exactă mai ușor la cealaltă mână. În plus, ceasul va fi și mai bine protejat în diverse acțiuni fizice. Conform statisticilor, sub 15% din populație poartă ceasul la mâna dreaptă.

3. Primul ceas de mână și percepția inițială a bărbaților

În trecut, ceasurile nu se purtau la mână. Schimbarea s-a produs după ce, în 1868, Patek Philippe (brand elvețian de ceasuri) a produs primul ceas pentru încheietura mâinii, destinat contesei Koscowicz din Ungaria. Acest accesoriu prețios avea astfel inclusiv destinația de măsurare a timpului. Totuși, ceasul de mână nu era deloc apreciat de bărbați, care îl asociau cu feminitatea (doar femeile purtau astfel de brățări - bijuterii decorative).

Lucrurile s-au schimbat în timpul războiului (Primul Război Mondial, 1914 - 1918), când soldații au descoperit utilitatea unui astfel de obiect care le permitea să se coordoneze perfect. Rapid, pe măsură ce timpul a devenit tot mai prețios, iar viața oamenilor tot mai activă, ceasurile de mână au înlocuit ceasurile de buzunar. Eroii de război au popularizat astfel ceasul de mână, devent rapid un accesoriu dorit de toți. Astazi in magazinele de profil, ceasurile bărbătești și ceasuri de damă au mare cautare in randul clientilor.

4. Ceasurile pentru scufundări, testate până la implozie

Producătorii de ceasuri testează cu atenție ceasurile de mână destinate scufundărilor. De altfel, toate ceasurile sunt testate cu privire la această promisiune a rezistenței la apă. Pentru a li se testa limitele, ceasurile sunt supuse unor presiuni puternice. Cei de la Rolex testează modelul profesional Deepsea într-o cameră hiperbarică de 1,3 tone care simulează presiunea la 4.875m. Procesul nu este deloc ieftin, căci se poate ajunge la implozie dacă există chiar și cel mai mic defect. Ceasurile Deepsea, utilizate de scafandri profesioniști, rezistă la apă cu o adâncime de până la 3900 de metri. O altă firmă elvețiană, Clerc, leagă de submarine anumite ceasuri destinate scufundărilor.

5. Buzunarele de la jeanși și ceasurile de buzunar

Așa cum am menționat mai sus, inițial ceasurile individuale erau purtate în buzunarele hainelor și scoase de fiecare dată la nevoie. Ora nu era verificată foarte des, deci era considerat un proces convenabil. Când blugii au devenit populari, producătorii s-au gândit și la utilitatea lor în raport cu necesitatea de a purta ceasul de buzunar. Astfel, așa cum confirmă cei de la Levi Strauss, primii blue jeans aveau inclusiv micul buzunar de ceas, cel mai mic buzunar existent și în prezent la multe perechi de jeanși - evident, acum doar din motive estetice, de stil (după ce într-o perioadă a fost considerat foarte util în păstrarea monedelor).

Recomandari A1

.

Whatsapp LinkedIn
ceas d emana ceas barabti ceasuri de barbati ceas mecanic
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. HARTA: prezenţa pe judeţe. Peste 26% dintre români au votat până la ora 14:00
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste