Pălăriile „anti-copiat” ale unor studenți de la o școală din Filipine au devenit virale. Cum au arătat „creațiile” atipice
Mai multe imagini cu studenții din Filipine purtând așa-numitele „pălării anti-copiat" în timpul examenelor la facultate au devenit imediat virale pe rețelele de socializare, stârnind amuzamentul. Cum au arătat „creațiile” atipice.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 Octombrie 2022, 15:37 | Actualizat: Marti, 25 Octombrie 2022, 17:09Studenților de la o facultate din orașul Legazpi, în Filipine, li s-a cerut să vină pregătiți cu „pălării” care să îi împiedice să copieze de la colegii de bancă, potrivit BBC. Studenții s-au lăsat pradă creativității și au venit la examen cu tot felul de „creații” atipice.
Pe aceeași temă„O modalitate distractivă”. Cum au arătat „creațiile” atipice ale studenților de la o facultate din Filipine
Unul dintre studenți a legat trei cartoane de ouă cu sfori, în timp ce alții au folosit cârlige sau suluri de hârtie igienică. Alți studenți s-au lăsat inspirați de serialele TV populare și au adoptat diverse designe-uri văzute în peliculele respective.
Tutorele studenților, o profesoară de inginerie mecanică la Universitatea-Colegiu Bicol, a declarat, pentru BBC, că a încercat să găsească „o modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la clasă. Pe de altă parte, Mary Joy Mandane-Ortiz, a spus că ideea a fost una foarte „eficientă”.
Pe aceeași temăPostările profesoarei cu „creațiile” atipice ale studenților s-au viralizat rapid pe Facebook
Ideea a avut aplicabilitate la examenele recente de mijloc de semestru. Ortiz a spus că, inițial, a cerut ca studenții să pregătească „ceva simplu” din hârtie. Apoi, a fost inspirată de o tehnică pe care o mai văzuse în Thailanda, cu mai mulți ani în urmă.
Profesoara a spus, încântată, că studenții au făcut mai mult decât li s-a cerut, luând ideea și „perfecționând-o”. Aceștia au ajuns chiar să se folosească de obiectele din jur în realizarea „creațiilor” atipice pe care le-au făcut.
Postările profesoarei cu „creațiile” studenților s-au viralizat rapid pe Facebook și au fost preluate și de presa locală.
Se pare că ideea i-a motivat rapid și pe alți studenți. Profesoara Ortiz a mai adăugat că a observat chiar o evoluție în lucrările studenților, mulți dintre ei finalizând mai repede testele, în timp ce rata de copiere a fost de zero la sută.