Corina Cretu a implinit astazi 43 de ani
Viata a invatat-o ca reteta succesului este simpla. Munca, responsabilitate, implicare. Si un dram de noroc, fara de care nu se poate. Mai presus de toate, credinta in Dumnezeu. „Tot viata m-a invatat ca pentru a-i intelege pe oameni este important sa incerci sa vezi lucrurile din perspectiva lor. Sa fii solidar cu ei. Sa-ti pese cu adevarat de necazurile lor, sa-i ajuti din convingere, nu din calculul rece al politicianului aflat in cautare de votanti", ne marturisea Corina Cretu. Astazi implineste 43 de ani. Ii uram „La multi ani!"
Publicat: Joi, 24 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58„Tocmai m-am intors din Statele Unite ale Americii, de la reuniunea Internationalei Socialiste, la care am participat in calitate de secretar executiv al PSD pentru relatiile internationale. Urmaresc cu ingrijorare ce se intampla in tara si ma gandesc ce se va intampla cu pensionarii si bugetarii care vor avea de suferit de pe urma reducerii salariilor si pensiilor. Incerc sa aduc aceasta problema in fata plenului Parlamentului European, pentru ca mi se pare ca puterea de la Bucuresti a iesit de sub controlul cetatenilor si se comporta abuziv si chiar totalitar. Este cazul sa ne gandim daca nu se impune, alaturi de controlul Comisiei Europene asupra bugetelor statelor membre, si un control asupra politicilor sociale, care, de pilda, sa interzica statelor membre micsorarea pensiilor ca mijloc de reducere a deficitelor bugetare.
In rest, este rutina activitatii din Parlamentul European, dar o rutina care rimeaza cu ordine si eficienta. Asta spre deosebire de haosul dambovitean, care a fost simpatic pana la un punct, iar acum devine odios in ochii oamenilor, care asteapta altceva de la cei trimisi sa le reprezinte interesele in Parlamentul de la Bucuresti.
In urma si inainte vad multe impliniri, destule oportunitati fructificate, dar si la fel de multe ratate, munca, foarte multa munca, satisfactii, dar si regrete, frustrari, ca toata lumea. Atunci cand am ales o cariera in spatiul public, intai ca jurnalista, apoi ca expert la Cotroceni. Eram libera sa decid, erau atatea alegeri de facut. Si cand esti foarte tanar, nu dai atentie si dezavantajelor si vezi numai partile bune ale lucrurilor. Cu timpul, gratie inevitabilelor cucuie, care devin chiar obligatorii, daca vrei sa reusesti, entuziasmul este temperat de ratiune. si nu strica sa-ti iei, din cand in cand, momente de reflectie, sa-ti faci un necesar bilant, sa lasi in urma un anume bagaj, afectiv vorbind, pentru a putea continua. Vreau sa spun ca in viata fiecaruia intervin momente de cumpana, cand simti ca nu mai poti continua ca pana atunci, ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta. Dar daca entuziasmul, si chiar idealismul tineretii nu s-au consumat, ai acel necesar «combustibil» necesar pentru a continua. Si cel putin pana acum nu mi-am pierdut credinta ca pot face lucruri bune pentru oameni, ca ii pot ajuta, ca munca mea conteaza si este apreciata.
Mi-as dori sa pot retrai momentele in care ii aveam alaturi de mine pe tata si pe bunicii mei. Am in suflet vie aceasta imagine a familiei intregi, la ea ma intorc cand mi-e greu si in ea imi regasesc puterea de a merge mai departe.
Eram inca din scoala foarte pasionata de sport, de baschet mai ales. Apoi, a venit Revolutia, am intrat in presa, ulterior in politica, in vartejul acesta al evenimentelor ce s-au succedat foarte intens pentru noi toti. De aceea, cred ca azi am ajuns sa apreciez cel mai mult familia si echilibrul interior. Nu e usor, in vremuri atat de agitate, dar cred ca e extrem de importanta aceasta regasire de sine."
Sursa: jurnalul.ro