Oficial! Parlamentul a decis data alegerilor locale! Când ne vom alege primarii: „Procesul de votare se poate organiza”
Românii, chemați la urne! Parlamentul a stabilit data alegerilor locale. Când începe și cum va arăta campania electorală, în plină pandemie?
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Iulie 2020, 20:41 | Actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020, 20:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Numărul îmbolnăvirilor creşte dramatic, politicienii sunt în febra alegerilor. Astăzi, au stabilit şi au votat calendarul localelor.
27 septembrie este data la care suntem chemați la urne să ne alegem primarii și consilierii locali.
Parlamentul a decis că alegerile nu mai pot fi amânate. Partidele pot începe strângerea de semnături pentru candidați, chiar la sfârșitul acestei luni.
„După părerea mea, alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple – purtarea măştii, distanţa - putem să mergem să alegem autorităţile locale.
Dacă se va organiza un referendum sau nu, sigur asta vom vedea în funcţie de evoluţia din Parlament. Procedural, nu evenimentul de alegere sau de votare în sine este problematic, ci campania”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis.
Campania electorală începe, oficial, pe 28 august
Va fi o campanie atipică, ne avertizează președintele Klaus Iohannis. Nu trebuie să ne așteptăm la mitinguri, ci la o campanie concentrată, mai degrabă, în mediul online. Asta pentru că pericolul pandemiei nu a trecut.
„Cu siguranţă, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii, mai degrabă în medii online, pe tv şi aşa mai departe”, a precizat Iohannis.
Preşedintele a afirmat că „este o provocare şi pentru politicieni şi pentru partide, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”.