Antena

A intrat în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru coronavirus și a ieșit pozitiv

O aradeanca a impartit salonul Spitalului Municipal Arad cu o pacienta despre care se stia ca este depistata pozitiv. Desi initial testul de coronavirus facut la internare era negativ, situatia s-a schimbat la 180 de grade

Autor: Gusti Roman Publicat: Marti, 14 Aprilie 2020, 08:16 | Actualizat: Marti, 14 Aprilie 2020, 08:24
O aradeanca a impartit salonul Spitalului Municipal Arad cu o pacienta despre care se stia ca este depistata pozitiv. Desi initial testul de coronavirus facut la internare era negativ, situatia s-a schimbat la 180 de grade

Incredibila pățanie este a unei femei, doamna Elena, care a împărțit salonul cu o pacienta confirmată pozitiv, care a decedat la scurt timp.

Povestea a fost publicata de siteul local aradon.ro: "Doamna Elena a fost externată în 7 aprilie, însă între data internării și cea a externării i-a venit rezultatul testului: negativ. La externare, aceasta a solicitat să i se mai facă un test, convinsă că ar fi putut luat virusul de la colega ei de salon care decedase fiind infectata cu coronavirus. Doctorul i-a spus însă că nu se mai face încă un test, că așa zice protocolul. După ce povestea decedatei a apărut în mass media, odată cu aceasta apărând și informația că doamna Elena nu a fost testată după ce intrase în contact cu colega de salon diagnosticată cu Covid-19, femeii i s-a făcut încă un test. Medicii au venit la ea acasă în 9 aprilie și au testat-o. Rezultatul a venit luni, 13 aprilie: pozitiv."

"Cum este posibil să intri în spital negativ la SARS-CoV-2, să fii internat în salon cu un pacient diagnosticat cu boala COVID-19, acesta să moară, iar la externare să nu fi supus unei noi testări? Ce e de făcut acum? Femeia spune că vrea să-i dea în judecată pe cei vinovați de infectarea ei. Până atunci, însă, doamna Elena ne-a spus că trăiește clipe cumplite, soțul ei este diabetic și se teme că l-ar fi putut infecta. Dragi cititori, uitați protocoalele mega-elaborate prezentate, în teorie, de autorități și citiți realitatea de la Spitalul Municipal Arad", scrie sursa citata, continuand:

"Începem povestea doamnei Elena în dimineața de 2 aprilie, când „a chemat soţul meu ambulanţa pentru că m-am simțit rău, cu stare de leșin. Ambulanța m-a luat, m-a dus la cort, acolo la Județean, mi-au făcut analize, film. După-masa, în jurul orei 16:00, mi-au făcut testul pentru Sars-CoV-2 și după aceea m-au trimis la Spitalul Municipal, tot în data de 2 aprilie. Cu toate că pe hârtia de externare scrie că am fost internată pe data de 3 aprilie. În prima noapte de internare am dormit singură, iar dimineața au venit două doamne: doamna Emilia și încă o doamnă. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău. Din start ne-a spus că este pozitivă la boala COVID-19, că la internare i-au făcut un test care a ieșit pozitiv. Mie și celeilalte doamne nu ne veniseră rezultatele testelor. Cum ne-au băgat pe toate la un loc, în salon? Nu se poate așa ceva. Am spus că luăm virusul de la ea. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău toată noaptea, tușea. Dimineața tușea cu sânge. Asistentele nu au făcut nimic. Nu a venit nimeni. A trecut ziua, tot tușea. Seara a spus că se simte foarte rău. Avea 400 glicemia, i-a făcut insulina și a plecat. Am încercat să ne punem în pat, însă doamna Emilia a căzut. Am chemat asistenta. S-a uitat la ea. S-a dus afară, au mai venit două asistente. Nu au resuscitat-o. Au lăsat-o acolo. Ne-au spus să ne întoarcem cu spatele. A trecut o oră și jumătate. Colega mea mi-a spus că e pus cearșaful peste ea. Deci au lăsat-o jos. Am decis să ieșim afară, că nu o să stam cu ea în salon. O asistentă ne-a dus într-un alt salon, în care era un bătrân”, ne-a povestit doamna Elena.

După decesul doamnei Emilia, a venit şi rezultatul testului doamnei Elena: negativ. Însă teama că s-ar fi putut infecta de la colega de salon cu care intrase în contact după testare și care decedase, era tot mai mare. Așa că la externarea din spital, doamna Elena a solicitat să i se mai facă un test, înainte de a se duce acasă la soțul diabetic.

Externată fără testare

„În data de 7 mi-au făcut externarea. A venit doamna doctor, cred că era stagiară, și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu doctorul care e aici, pe secție. A venit domnul doctor, am întrebat cum mă lasă acasă chiar dacă mi-a ieșit primul test negativ și am solicitat să mi se facă încă o dată testul înainte de a mă duce acasă la soțul meu care e diabetic. Doctorul mi-a spus că nu se face niciun test fiindcă așa e protocolul. Eu i-am spus că știam că testul se face la cinci zile după și la șapte zile. Mi-a spus că nu, că ăsta e protocolul. Am venit acasă, iar după ce am apărut în presă, în 9 aprilie au venit acasă și mi-au făcut testul. Al doilea test. Luni, 13 aprilie, am sunat la DSP pentru rezultatul celui de-al doilea test. Mi-a răspuns un domn și mi-a spus că ar trebui să primesc rezultatul de la spital, nu de la DSP, însă când au venit să mă testeze acasă mi-au spus să sun la DSP pentru rezultat. În fine. Dânsul a spus că se intersează pentru mine. Am așteptat cinci minute și m-a sunat înapoi și a spus că a sunat la spital și că sunt pozitivă. Am anunțat apoi medicul de familie, i-am spus care e situația. Medicul meu de familie a sunat și el la DSP, i s-a confirmat telefonic că sunt pozitivă, dar încă nu i-au trimis nicio hârtie. Când va primi rezultatul scris o să-mi spună și ce medicamente să iau. Întrebarea mea este: de ce la mine, la externare, la diagnostic, scrie pneumonie nespecificată? Asta nu trebuie să scrie la internare? Dacă am fost internată cu așa ceva. Mi-a dat tratament doar pentru fibrilație atrială și pentru nivelul ridicat al glucozei în sânge. Mi-au dat Concor, să iau una dimineața, iar seara să iau Sintrom. Atât, în rest nu mi-au dat niciun medicament. Să înțeleg că m-au externat cu pneumonie și nu mi-au dat niciun medicament?”, întreabă doamna Elena, întrebări la care nu a primit niciun răspuns.

În ceea ce priveşte stare ei de sănătate, acum că rezultatul testului pentru Sars-CoV-2 este pozitiv, doamna Elena povestește: „Mă doare sus în dreapta, la spate. Mai tușesc, nu tare, mai mă doare capul. Medicul de familie mi-a spus că nu știe ce să facă până nu primește de la ei (n.r. DSP)”.

Printre lacrimi, femeia spune că nu era infectată când s-a internat la Spitalul Municipal, că nici nu încape în discuție să se reîntoarcă în unitatea medicală şi că se va adresa instanţei pentru a i se face dreptate: „Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Am hârtia aici! Din cauza neglijenței lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. Ți-e teamă să mai mergi la spital. E de groază! Eu trăiesc niște clipe… La spital nu mă mai duc. Vreau să-i dau în judecată, nu vreau publicitate, vreau să plătească cine-i vinovat”.

Sursa: https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/a-intrat-in-spitalul-municipal-arad-cu-rezultat-negativ-pentru-sars-cov-2-si-a-iesit-pozitiv-1212220/

Whatsapp LinkedIn
coronavirus povestea doamnei elena test pozitiv test negativ spitalul din arad
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Citește și
Ce trebuie să știi despre noua variantă de coronavirus „Pirola”, cu zeci de mutații. Poate infecta...
Ce este și cum se manifestă Eris, o nouă variantă de coronavirus. EG.5 circulă în SUA, China, dar şi...
Tot ce trebuie să știi despre noua subvariantă de COVID, denumită XBB.1.5. sau Kraken. Ce este și cum...
TOP 3 simptome ale bolii COVID-19 pe care să le urmărești cu atenție. Cum îți dai seama că te-ai...
Video recomandate
Video
Citește și
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora 11 și conduc mașini scumpe:... Ziare.com
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă HelloTaste.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși Antena3.ro
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru useit
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Zile libere plătite sau concediu sabatic? Cum să te descurci cu banii în concediul sabatic, dacă vrei să... Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei îndrăgosti. E foarte simplu de preparat Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac... Observator
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele MediCOOL
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a... ZUTV
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Bogdan Năstase a fost eliminat. Ce reacție neașteptată a avut Orlando Zaharia, la final
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Un concurent a reușit să îi impresioneze pe jurați la degustare, în al cincilea battle
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Cine a câștigat al cincilea battle. Banda a adus un verdict neașteptat. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Lăcrămioara Pintilie s-a enervat după o ceartă cu Andrea Recaldin și i-au dat lacrimile
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Richard Abou Zaki s-a înfuriat atunci când a văzut ce face Andrea. Ce a făcut Varză
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Irina Fodor a anunțat tema de gătit, dar și ce avantaj pune la bătaie în al cincilea battle
Mireasa, sezon 9. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Ionela și Albert, după ce fata a decis să plece: „În ochii mei s-a reabilitat”
Noutățile lunii Mai în AntenaPLAY!
Prognoza meteo 1 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Când se trece pe sub masă în 2024. Semnificația acestui obicei de Paște
Mai multe