A intrat în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru coronavirus și a ieșit pozitiv
O aradeanca a impartit salonul Spitalului Municipal Arad cu o pacienta despre care se stia ca este depistata pozitiv. Desi initial testul de coronavirus facut la internare era negativ, situatia s-a schimbat la 180 de grade
Autor: Gusti Roman Publicat: Marti, 14 Aprilie 2020, 08:16 | Actualizat: Marti, 14 Aprilie 2020, 08:24Incredibila pățanie este a unei femei, doamna Elena, care a împărțit salonul cu o pacienta confirmată pozitiv, care a decedat la scurt timp.
Povestea a fost publicata de siteul local aradon.ro: "Doamna Elena a fost externată în 7 aprilie, însă între data internării și cea a externării i-a venit rezultatul testului: negativ. La externare, aceasta a solicitat să i se mai facă un test, convinsă că ar fi putut luat virusul de la colega ei de salon care decedase fiind infectata cu coronavirus. Doctorul i-a spus însă că nu se mai face încă un test, că așa zice protocolul. După ce povestea decedatei a apărut în mass media, odată cu aceasta apărând și informația că doamna Elena nu a fost testată după ce intrase în contact cu colega de salon diagnosticată cu Covid-19, femeii i s-a făcut încă un test. Medicii au venit la ea acasă în 9 aprilie și au testat-o. Rezultatul a venit luni, 13 aprilie: pozitiv."
"Cum este posibil să intri în spital negativ la SARS-CoV-2, să fii internat în salon cu un pacient diagnosticat cu boala COVID-19, acesta să moară, iar la externare să nu fi supus unei noi testări? Ce e de făcut acum? Femeia spune că vrea să-i dea în judecată pe cei vinovați de infectarea ei. Până atunci, însă, doamna Elena ne-a spus că trăiește clipe cumplite, soțul ei este diabetic și se teme că l-ar fi putut infecta. Dragi cititori, uitați protocoalele mega-elaborate prezentate, în teorie, de autorități și citiți realitatea de la Spitalul Municipal Arad", scrie sursa citata, continuand:
"Începem povestea doamnei Elena în dimineața de 2 aprilie, când „a chemat soţul meu ambulanţa pentru că m-am simțit rău, cu stare de leșin. Ambulanța m-a luat, m-a dus la cort, acolo la Județean, mi-au făcut analize, film. După-masa, în jurul orei 16:00, mi-au făcut testul pentru Sars-CoV-2 și după aceea m-au trimis la Spitalul Municipal, tot în data de 2 aprilie. Cu toate că pe hârtia de externare scrie că am fost internată pe data de 3 aprilie. În prima noapte de internare am dormit singură, iar dimineața au venit două doamne: doamna Emilia și încă o doamnă. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău. Din start ne-a spus că este pozitivă la boala COVID-19, că la internare i-au făcut un test care a ieșit pozitiv. Mie și celeilalte doamne nu ne veniseră rezultatele testelor. Cum ne-au băgat pe toate la un loc, în salon? Nu se poate așa ceva. Am spus că luăm virusul de la ea. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău toată noaptea, tușea. Dimineața tușea cu sânge. Asistentele nu au făcut nimic. Nu a venit nimeni. A trecut ziua, tot tușea. Seara a spus că se simte foarte rău. Avea 400 glicemia, i-a făcut insulina și a plecat. Am încercat să ne punem în pat, însă doamna Emilia a căzut. Am chemat asistenta. S-a uitat la ea. S-a dus afară, au mai venit două asistente. Nu au resuscitat-o. Au lăsat-o acolo. Ne-au spus să ne întoarcem cu spatele. A trecut o oră și jumătate. Colega mea mi-a spus că e pus cearșaful peste ea. Deci au lăsat-o jos. Am decis să ieșim afară, că nu o să stam cu ea în salon. O asistentă ne-a dus într-un alt salon, în care era un bătrân”, ne-a povestit doamna Elena.
După decesul doamnei Emilia, a venit şi rezultatul testului doamnei Elena: negativ. Însă teama că s-ar fi putut infecta de la colega de salon cu care intrase în contact după testare și care decedase, era tot mai mare. Așa că la externarea din spital, doamna Elena a solicitat să i se mai facă un test, înainte de a se duce acasă la soțul diabetic.
Externată fără testare
„În data de 7 mi-au făcut externarea. A venit doamna doctor, cred că era stagiară, și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu doctorul care e aici, pe secție. A venit domnul doctor, am întrebat cum mă lasă acasă chiar dacă mi-a ieșit primul test negativ și am solicitat să mi se facă încă o dată testul înainte de a mă duce acasă la soțul meu care e diabetic. Doctorul mi-a spus că nu se face niciun test fiindcă așa e protocolul. Eu i-am spus că știam că testul se face la cinci zile după și la șapte zile. Mi-a spus că nu, că ăsta e protocolul. Am venit acasă, iar după ce am apărut în presă, în 9 aprilie au venit acasă și mi-au făcut testul. Al doilea test. Luni, 13 aprilie, am sunat la DSP pentru rezultatul celui de-al doilea test. Mi-a răspuns un domn și mi-a spus că ar trebui să primesc rezultatul de la spital, nu de la DSP, însă când au venit să mă testeze acasă mi-au spus să sun la DSP pentru rezultat. În fine. Dânsul a spus că se intersează pentru mine. Am așteptat cinci minute și m-a sunat înapoi și a spus că a sunat la spital și că sunt pozitivă. Am anunțat apoi medicul de familie, i-am spus care e situația. Medicul meu de familie a sunat și el la DSP, i s-a confirmat telefonic că sunt pozitivă, dar încă nu i-au trimis nicio hârtie. Când va primi rezultatul scris o să-mi spună și ce medicamente să iau. Întrebarea mea este: de ce la mine, la externare, la diagnostic, scrie pneumonie nespecificată? Asta nu trebuie să scrie la internare? Dacă am fost internată cu așa ceva. Mi-a dat tratament doar pentru fibrilație atrială și pentru nivelul ridicat al glucozei în sânge. Mi-au dat Concor, să iau una dimineața, iar seara să iau Sintrom. Atât, în rest nu mi-au dat niciun medicament. Să înțeleg că m-au externat cu pneumonie și nu mi-au dat niciun medicament?”, întreabă doamna Elena, întrebări la care nu a primit niciun răspuns.
În ceea ce priveşte stare ei de sănătate, acum că rezultatul testului pentru Sars-CoV-2 este pozitiv, doamna Elena povestește: „Mă doare sus în dreapta, la spate. Mai tușesc, nu tare, mai mă doare capul. Medicul de familie mi-a spus că nu știe ce să facă până nu primește de la ei (n.r. DSP)”.
Printre lacrimi, femeia spune că nu era infectată când s-a internat la Spitalul Municipal, că nici nu încape în discuție să se reîntoarcă în unitatea medicală şi că se va adresa instanţei pentru a i se face dreptate: „Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Am hârtia aici! Din cauza neglijenței lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. Ți-e teamă să mai mergi la spital. E de groază! Eu trăiesc niște clipe… La spital nu mă mai duc. Vreau să-i dau în judecată, nu vreau publicitate, vreau să plătească cine-i vinovat”.