Anisie: Am luat măsura să inventariez PCR-urile din cadrul universităţilor şi tuturor institutelor de cercetare din România pentru a le pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, luni, că a luat măsura să inventarieze PCR-urile din cadrul universităţilor şi tuturor institutelor de cercetare din România pentru a le pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii. Anisie a spus că medicii şi asistentele medicale din unităţile de învăţământ au fost puşi la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică.
Publicat: Luni, 16 Martie 2020, 12:12 | Actualizat: Luni, 16 Martie 2020, 14:53"Vreau să vă anunţ că am luat măsura să inventariez PCR-urile (aparatele folosite la testarea pentru coronavirus - n.r.) din cadrul universităţilor şi tuturor institutelor de cercetare din România pentru a le pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii. De asemenea, medicii şi asistentele medicale din unităţile de învăţământ deja le-am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută online, Monica Anisie.
Ea a anunţat că luni, de la ora 14.00, va avea loc o teleconferinţă cu specialişti din cercetarea bio-medicală.
"Totodată, astăzi la ora 14:00 vom avea o teleconferinţă cu principalii actori din cercetarea bio-medicală pentru mobilizarea acestora în eforturile de răspuns la ameninţarea COVID-19, în ceea ce priveşte diagnosticarea pacienţilor infectaţi, elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secţiilor de terapie intensivă şi apariţia complicaţiilor la pacienţii cu maladii colaterale, care ar putea să conducă la complicaţii, precum şi la măsuri, altele decât cele deja implementate, pentru împiedicarea şi limitarea răspândirii infectării”, a explicat ministrul Educaţiei.
Anisie a mai spus că la teleconferinţă vor participa reprezentanţi de la universităţi de medicină, centre de cercetare din spitale, institute de cercetare, precum Institutul "Victor Babeş", Institutul de Biochimie al Academiei Române, Institutul Cantacuzino, Institutul Fundeni, Institutul Oncogen, Institutul de Sănătate Publică, dar şi alte grupuri de cercetare din ţară.
"Vom realiza exclusiv cercetare aplicativă, cu obiective şi rezultate directe în creşterea capacităţii de răspuns a autorităţilor române la epidemia de coronavirus. Principalul beneficiar al rezultatelor acestor cercetări va fi Ministerul Sănătăţii, care va aviza şi termenii de referinţă ai acestui proiect de cercetare aplicativă, termeni de referinţă ce vor fi elaboraţi pe baza discuţiilor din cadrul teleconferinţei de astăzi”, a mai declarat Monica Anisie.
Sursa : news.ro