Bărbatul care și-a pierdut soția într-un tsunami o caută neîncetat. De 9 ani face scufundări în ocean pentru a o găsi
Yasuo Takamatsu, acum în vârstă de 65 de ani, și-a pierdut soția, pe Yuko, în tsunamiul din Japonia, în anul 2011.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 12 Octombrie 2022, 15:20 | Actualizat: Miercuri, 12 Octombrie 2022, 15:38Tragedia din data de 11 martie 2011 a fost cea mai mare din istoria Japoniei, având o magnitudine de 9,1 pe scara Richter. Peste 450.000 de persoane au rămas fără adăpost în urma tsunamiului provocat în regiunea Tōhoku, din Japonia, scrie Daily Mail.
Pe aceeași temăBărbatul se scufundă în fiecare săptămână pentru a-și găsi soția dispărută în apele oceanului
Yasuo Takamatsu, un șofer de autobuz, face scufundări în fiecare săptămână pentru a-și găsi soția dispărută acum 11 ani în urma unui tsunami și va continua să facă asta până când corpul îi va ceda din cauza bătrâneții.
El și-a pierdut soția, pe Yuko, în tsunamiul din 2011, în timp ce se aflau în orașul Onagawa, situat în regiunea Miyagi, Japonia. Încă din anul 2013, bărbatul a învățat să facă scufundări în ocean, într-o încercare disperată de a-i găsi cadavrul soției sale.
Atunci, Onagawa a fost una dintre cele mai afectate regiuni ale țării. În urma tragediei, aproape jumătate de milion de oameni au rămas fără adăpost și au murit aproape 20.000 de localnici, mai precizează sursa menționată. Peste 2500 de persoane sunt încă date dispărute, în urma tsunamiului.
Pe aceeași temăPovestea tristă de iubire dintre doi japonezi. Cum și-a pierdut bărbatul soția în apele oceanului
Yasuo Takamatsu a reușit să recupereze telefonul soției sale, din parcarea băncii la care lucra femeia, dar nu a mai găsit nimic de atunci, din ce i-a aparținut. Doar ideea de a trăi în continuare, fără să o caute măcar, l-ar deprima și mai mult.
După ce a căutat pe uscat timp de doi ani și jumătate, bărbatul a început să ia și lecții de scufundări în septembrie 2013. Soția lui era la lucru atunci când a început să se cutremure pământul. În timp ce era printre ruinele provocate inițial de cutremur, tsunamiul a măturat întreaga regiune.
În ultimul ei mesaj pe care l-a scris soțului ei a fost: „Ești bine? Vreau să merg acasă”.
Mai târziu, după tragedie, bărbatul a reușit să-i recupereze telefonul și a văzut un mesaj încă netrimis, dar salvat: „Tsunami-ul e dezastruos”.
„Vreau să o găsesc și să o aduc acasă. S-ar putea să nu se întâmple asta niciodată, pentru că oceanul este mult prea mare, dar continui să o caut”, a mărturisit bărbatul.
În timpul fiecărei scufundări, el intră, echipat cu tot ce-i trebuie, în oceanul înghețat cu ajutorul instructorului său, Masayoshi Takahashi, care de altfel conduce o echipă de voluntari care caută victimele dispărute în urma tsunamiului.
Soțul femeii dispărute era, în momentul tragediei, alături de soacra sa într-un spital din orașul vecin, căruia nu i s-a permis, la acea vreme, să se reîntoarcă în regiunea distrusă de tsunami.
Când barierele au fost ridicate a doua zi, el s-a dus la spitalul din Onagawa, un loc care i-a adăpostit pe oamenii care au fugit din calea tsunamiului. Atunci a aflat că soția sa, care lucra la o bancă, a fost una dintre victimele tragediei.
„Am simțit că mi se înmoaie genunchii. Apoi, tot corpul meu a amorțit”, a mai povestit bărbatul.