Care sunt cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală. În ce zone din București trebuie să fii atent
Există treceri de pietoni în București care le pot pune oamenilor viața în pericol, dacă nu sunt atenți.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 31 Octombrie 2022, 17:54 | Actualizat: Marti, 01 Noiembrie 2022, 13:06Statisticile arată că anul trecut au avut loc 80 de accidente pe trecerea de pietoni, în urma cărora au murit 17 oameni, alți 63 au fost răniți grav și alți doi au fost răniți ușor, a răspuns Brigada Rutieră pentru publicația Hotnews.
Pe aceeași temăCare sunt cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală
În București, traficul este de multe ori aglomerat, iar mașinile sunt parcate pe trotuar. Oprirea autoturismelor este interzisă în locul unde apare indicatorul pentru trecerea de pietoni sau pe marcajele de traversare sau la mai puțin de 25 de metri înainte și după ele, conform art. 174 din Codul Rutier.
Potrivit datelor de anul trecut ce aparțin Brigăzii Rutiere, cele mai periculoase treceri de pietoni din București se află pe bulevardul Lacul Tei, nr. 67 (patru accidente), pe bulevardul Timișoara/ strada Brașov/ strada Lujerului (patru accidente), pe strada Câmpul cu Narcise/ strada Laicerului (cinci accidente), strada Zetarilor/ STB Baciului (cinci accidente), mai arată publicația citată anterior.
Pe aceeași temăÎn anul 2021, au avut loc 378 de accidente dintre care 80 s-au petrecut pe trecerea de pietoni.
„Accidentele sunt cauzate de traversarea neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, viteză neadaptată la condițiile de drum, neacordare prioritate vehicule. Neacordarea priorității de trecere pietonilor (21%) reprezintă a doua cauză de producere a accidentelor grave în Municipiul București. Prima este indisciplina pietonilor. A treia este viteza”, a transmis Brigada Rutieră.
În total, 39.200 de amenzi au fost date în Capitală în anul 2021 pentru oprirea/staționarea neregulamentară, potrivit Hotnews. Astfel, Codul Rutier prevede între 290 și 435 de lei plus două puncte de penalizare.
Pe aceeași temăRecomandări pentru pietoni și șoferi
„Brigada Rutieră recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locuri marcate și semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic, iar intenția lor de traversare a fost observată si înțeleasă de către conducătorii auto.
Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenția și să dea dovadă de responsabilitate rutieră, cu precădere în apropierea trecerilor pentru pietoni și în zona unităților de învățământ, prin adaptarea vitezei la condițiile de drum, trafic și vizibilitate și să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță.
Totodată, le recomandăm să nu oprească/staționeze voluntar în proximitatea trecerilor pentru pietoni întrucât nerespectarea acestei reguli de circulație poate conduce la diminuarea nivelului de vizibilitate a pietonilor care se angajează în traversarea drumului public”, a mai transmis Brigada Rutieră, pentru sursa citată.
Pe aceeași temă