Câtă mâncare aruncă românii și cât ne costă, de fapt, risipa alimentară
În România, 16% din mâncare este aruncată la gunoi. Unii mănâncă tot, alţii aruncă aproape jumătate.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Noiembrie 2024, 16:29 | Actualizat: Vineri, 15 Noiembrie 2024, 17:02La nivel global aproximativ o treime din totalul alimentelor produse pentru consumul uman este irosit, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.
70% din risipa alimentară provine din gospodăriile populaţiei (peste 50% – 47 de milioane de tone), servicii de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul (FUSIONS, 2016), conform ansvsa.
Cât ne costă risipa alimentară
Suntem pe locul 9 în UE la risipa alimentară, dar suntem la coada clasamentului privind nivelul de trai. Jumătate din banii unei familii se duc pe mâncare, tutun/alcool, restaurante, cafenele, baruri.
Cât ne costă risipa alimentară în 30 de ani? 90.000 de lei aruncăm la gunoi. Citește continuarea pe observatornews.ro.