Regele Charles al III-lea a fost nevoit să își reorganizeze alimentația după ce a primit cruntul diagnostic de cancer, iar acum este mult mai atent la ceea ce mănâncă.
Deși situația în care se află nu este una tocmai fericită, Regele a renunțat la anumite alimente pe care obișnuia să le consume în mod obișnuit.
Iată care sunt produsele la care a renunțat monarhul britanic!
Regele Charles și-a schimbat alimentația după ce a aflat că are cancer
Potrivit informațiilor făcute publice de către fiul său vitreg, Tom Parker Bowles, care este critic culinar, Regele Charles a renunțat la unele dintre cele mai îndrăgite alimente după ce a fost diagnosticat cu cancer.
În cadrul unui interviu, criticul culinar, Tom Parker Bowles a declarat faptul că Regele Charles a renunțat la carnea roșie după ce a primit vestea cea dură. Acesta consideră că mâncarea este un „medicament” și susține că schimbarea alimentației a fost legată de lupta continuă a regelui cu boala. Potrivit unor informații oferite de experți, carnea roșie ar reprezenta un factor de risc ridicat pentru cancerul de intestin și de prostată.
„Nu sunt nutriționist, dar știu că mâncarea face parte din „medicamentul” unui organism. Acesta știe când mănâncă ceea ce trebuie” spunea acesta în cadrul unui interviu acordat pentru revisa Saga, citată de Spy News.
Criticul culinar a mai spus că Regele Charles „se uită din nou la ce și când mănâncă” după ce a primit tragica veste.
Deși până în prezent nu a fost făcută publică nicio informație cu privire la tipul de cancer cu care a fost diagnosticat, experții spun că Regele Charles se află în recuperare încă de la începutul tratamentului.
Potrivit unor studii, carnea roșie conține o substanță chimică, cunoscută sub denumirea de „heme” care se descompune în intestin, formând substanțe chimice N-nitroso despre care se cunoaște faptul că au puterea de a deteriora celulele care căptușesc intestinul, și implict de a duce la aparția cancerului intestinal.
Substanțele chimice menționate în paragraful de mai sus se formează și atunci când carnea procesată este digerată.
Gătitul cărnii roșii la temperaturi ridicate poate duce, de asemenea, la apariția unor compuși precum sunt aminele heterociclice, care cresc riscul de cancer, scrie timesnownews.com.
Ce aliment nu lipsește din meniul Regelui Charles al III-lea
Deoarece Regele este încă în recuperare după ce a primit cruntul diagnotic de cancer, acesta preferă să consume alimente hrănitoare și sănătoase.
Tocmai de aceea, alege să consume jumătate de avocado la masa de prânz.
„Cu o oarecare reticență, acum are ceva de mâncare la prânz – o gustare, într-adevăr. Acum mănâncă jumătate de avocado pentru a-l susține toată ziua. Este important, mai ales dacă ai o boală”, susține o sursă apropiată familiei regale.