Antena

Ce este și unde se poate completa Formularul de localizare a pasagerului. Românii care se întorc în țară trebuie să îl completeze

Formularul de localizare a pasagerilor este obligatoriu pentru toate persoanele care vin în România. Documentul poate fi completat doar online.

Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Luni, 20 Decembrie 2021, 13:20 | Actualizat: Luni, 27 Decembrie 2021, 12:17
Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României, mai spune sursa menţionată.
shutterstock

Formularul digital de intrare în România devine obligatoriu din data de 20 decembrie, la adresa plf.gov.ro, iar autorităţile au precizat că acest document nu trebuie tipărit, iar verificarea sa nu va afecta timpul de aşteptare, fiind citit automat de dispozitivele poliţiştilor de frontieră.

Acest formular cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la: identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în ţară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinaţie şi, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoţesc.

“Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia PLF.gov.ro, dezvoltată de STS, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale. Aplicaţia PLF.gov.ro va deveni operaţională începând de duminică, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în ţară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul.

În acest moment, colegii mei realizează ultimele testări de securitate şi de performanţă, iar începând de mâine, de pe orice telefon, tabletă sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesată această aplicaţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al STS, potrivit news.ro

Pe aceeași temă

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, a declarat, sâmbătă, că poliţiştii de frontieră află în câteva secunde dacă persoana respectivă are completat sau nu formularul digital de intrare în ţară.

“Poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau cărţii de identitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de intrare în ţară. Poliţiştii de frontieră vor verifica autenticitatea şi valabilitatea certificatului verde. După citirea automată a acestor date, în aplicaţia Poliţiei de Frontieră, într-un interval de câteva secunde, poliţistul primeşte confirmarea existenţei sau inexistenţei formularului digital de intrare în România.

În funcţie de rezultatul verificării, datele sunt trimise către Direcţia de Sănătate Publică în vederea luării măsurilor ce se impun. Documentul nu trebuie tipărit, el este citit automat prin intermediul dispozitivelor aflate la dispoziţia Poliţie de Frontieră.Verificarea existenţei sau inexistenţei PLF-ului nu va afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră, având în vedere că este citit automat în dispozitivele noastre”, a transmis Fabian Bădilă.

Pe aceeași temă

Cum se completează Formularul de localizare a pasagerilor

1. Autentificare: se introfuce adresa de de e-mail şi se apasă butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului, potrivit Observatornews.ro.

Recomandari A1

2. Butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie.

6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei.

8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României, mai spune sursa menţionată.

„Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, arată comunicatul de presă al GCS.

Conform sursei citate, cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
formularul de localizare a pasagerului formular digital covid-19
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 NHL, fenomenul mondial, se vede din acest an în platforma ta favorită! Cele mai tari meciuri se văd LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Ce salariu are un român din Germania, după 6 ani de muncă: "E corectă viața? Mă întorc în România"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Alternativă de mic dejun pentru diminețile în care te-ai săturat de fulgii de ovăz. Nutriționiștii recomandă... Catine.ro
Alperen Duymaz și-a sărbătorit ziua de naștere pe platourile de filmare ale seriei Leyla. A publicat o fotografie... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. Ce a pățit studenta din Iran, care a ieșit în stradă în lenjerie intimă. Imaginile au făcut... Libertatea.ro
Elveția îi dă o lovitură puternică lui Putin: Oprește Rusia, printr-o mutare surprinzătoare Ziare.com
Pescobar a anunţat o nouă afacere într-o întâlnire de senzaţie cu un celebru milionar român: „El e în... AntenaSport
Larisa Iordache, surpriză pentru soțul ei, Cristian Chiriță, cu ocazia zilei lui de naștere: „O să fii un... Elle
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România:... Spynews.ro
Cu ce boală a fost diagnosticată Andreea Marin: „Stăteam trează 48 de ore!” BZI
Câți bani face Mircea Bravo din YouTube și Facebook: „Stăm destul de bine!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos HelloTaste.ro
În urmă cu 50 de ani, două surori au ieșit la o pizza și nu s-au mai întors niciodată acasă. Anchetatorii au... Antena3.ro
AI poate aduce un viitor „catastrofal”, avertizează „nașul” tehnologiei. Ce recomandă expertul Yoshua... useit
Horoscopul zilei de 6 noiembrie 2024. Fecioarele sunt norocoase. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
GALERIE FOTO | Suzuki, debut în arena electricelor: Cel mai cunoscut model al japonezilor primește baterii Wall-Street
Negresa de post: rețetă delicioasă și pufoasă de negresă de post cu gem Kudika
Adriana Stere, la un pas de paralizie după ce a mâncat brânză contaminată cu o bacterie rară: M-am trezit și... Playtech
Acum s-a aflat totul. De ce inundațiile din Spania au făcut atât de multe victime Redactia.ro
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va schimba destinul Americii.... Observator
Cum poți verifica prospețimea unui ou. Ce teste simple se pot folosi MediCOOL
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului ProSport
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza pentru jumătatea lunii noiembrie 2024. Avertisment de ultimă oră Gandul
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a... CanCan
Excesul de zahăr și de grăsimi în timpul sarcinii poate pune în pericol sănătatea bebelușului. Cât de... DeParinti
Ariana Grande apare sub un nume diferit în noul său film, „Wicked”. Compozitoarea s-a împăcat cu tatăl ei... ZUTV
Cum te poți feri de înșelătoriile la telefon. Detaliile la care trebuie să fii atent UseIT
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană Hello Taste