Ce se întâmplă cu stimulentul de inserție pentru părinții care vor să revină la serviciu, dar al căror angajator şi-a suspendat activitatea. Anunțul făcut de ministrul Muncii
Părinții care revin la serviciu după concediul post-natal vor beneficia de stimulentul de inserție, chiar dacă angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei de coronavirus.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 13:29 | Actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020, 13:42Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a declarat că dacă părinții se întorc la serviciu după perioada de doi, respectiv trei ani de îngrijire a copilului și angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei, stimulentul de inserție se acordă în continuare, fără probleme.
”Stimulentul de inserție conform reglementărilor cuprinse în ordonanțele 30 și 32 pentru părinții care decideau să vină la serviciu înainte de perioada de 2 respectiv 3 ani în funcție de condițiile specifice, adică în funcție de copilul care posibil să aibă dizabilități și atunci perioada de creștere este mai mare, deci dacă părinții care îngrijesc copiii își propun să revină la serviciu în această perioadă și se lovesc de realitatea în care compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea și-a încheiat activitatea sau a fost afectată, părintele beneficiază de sprijinul prevăzut în acestei ordonanțe”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Potrivit ministrului, stimulentul de inserție se va acorda ca și când părintele ar fi revenit în activitate și compania îi asigura tot cadrul pentru a reveni și a-și desfășura activitatea.
Coronavirus în România, cifre oficiale
Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 257 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19,au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 265 de noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 183 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.226 de persoane. Alte 77.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.