Cum se pregătește România pentru vârful epidemiei de coronavirus! Ce anunță autoritățile
Informația momentului pentru români, în contextul epidemiei de coronavirus! Un număr de 200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziţii realizată din China de către UNIFARM SA, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 23:47 | Actualizat: Sambata, 04 Aprilie 2020, 00:28Potrivit sursei citate, materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.
Pe aceeași temă"Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) - Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).
Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului", afirmă aceeaşi sursă.
GCS precizează că după revenirea în ţară, pentru că a fost într-o zonă galbenă privind răspândirea Covid-19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.
România primește resurse pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus
"Sunt aşteptate şi alte transporturi conţinând achiziţii realizate de Compania Naţională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza. În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo şi a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale şi echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19)", mai afirmă GCS, conform celor de la Agerpres.
UN MILION DE DOZE DE HIDROXICLOROCHINĂ PENTRU PACIENȚII CU COVID-19
Ministerul Sănătăţii anunţă că a primit 18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, de la compania Sanofi România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că donaţia primită reprezintă ”o gură de oxigen” pentru sistemul medical.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România. Donaţia s-a realizat prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm.
”Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Donaţia consitentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienţi infectaţi. Le mulţumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate şi uniţi putem câştiga lupta cu acest duşman invizibil, cum este noul coronavirus. Medicamentele donate, sunt deja în depozitul de la Unifarm şi vor ajunge imediat la spitale de mai sus. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde stocurile de Hidroxiclorochină erau pe rosu, primele doze din această donaţie au şi ajuns”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.