Opt teste! N-are simptome! S-a tratat singur cu Paracetamol și Vitamina C: „Stau internat, așteptând să mă negativez”
Un polițist din Suceava se luptă de două luni cu noul coronavirus. 60 de zile în care a fost plimbat din izolare la domiciuliu, la internare în spital. Opt teste, zero simptome: „Stau internat fără a primi niciun tratament”. Ca el, este convins că sunt mulți!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Mai 2020, 11:24 | Actualizat: Marti, 26 Mai 2020, 11:24Totul a început în dimineața zilei de 30 martie. Andrei O., polițist în Suceava, se pregătea să intre în tură, când a observat primele semne că ceva era în neregulă cu el.
„Nu m-am gândit nicio secundă la ce avea să urmeze...”
„În cursul dimineţii am observat că se întâmplă ceva ciudat cu organismul meu, deoarece începusem să am dureri de cap, gustul şi mirosul dispărând în totalitate având totodată şi o stare avansată de oboseală cu toate că dormisem suficient.
Discutând cu colegii, din vorbă în vorbă am aflat că mai este un coleg care are aceleaşi simptome ca şi mine. Am stabilit să mergem împreună la DSP Suceava pentru a face testul COVID-19.
Am explicat cadrului medical de acolo motivul pentru care am venit, respectiv simptomele pe care le aveam acesta fiind de acord cu testarea noastră.
Vă spun sincer, am făcu testul, dar nu m-am gândit nicio secundă la ce avea să urmeze..”, povesteşte agentul de poliţie.
Citește și:
„Sfântul Paracetamol si Cuvioasa Vitamina C”
Până la aflarea rezultatului testului pentru COVID-19, polițistul s-a izolat la domiciliu. Și-a anunțat superiorii și a așteptat. Trei zile mai târziu, a venit confirmarea: Andrei fusese infectat cu noul coronavirus. Însă răspunsul celor de la DSP l-a lăsat cu mai multe întrebări decât răspunsuri.
„În mintea mea s-a produs o mare avalanşă având foarte multe nedumeriri cum ar fi ce fac acum?, ce tratament iau?, cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă...
După nenumărate telefoane date către cei de la DSP mi s-a comunicat faptul că se poate trata şi acasă dacă simptomele sunt uşoare şi că pentru mai multe detalii sa iau legătura cu medicul de familie”, povesteşte Andrei.
Citește și:
A urmat sfatul primit și a luat legătura cu medicul instituţiei unde lucrează, care l-a consultat prin telefon şi i-a prescris „Sfântul Paracetamol si Cuvioasa Vitamina C”, după cum spune chiar poliţistul.
Două săptămâni mai târziu, a repetat testul.
„Pe data de 14 aprilie ne-am prezentat din nou la DSP pentru retestare. Dar cum nu m-aş fi putut aştepta, acolo am întâlnit o doamnă doctor detaşată de la Iaşi care ieşind din sala de testare ne întreabă „Voi ce vreţi?!”, explicându-i „stimabilei” motivul pentru care ne aflam acolo.
După munca de lămurire cu aceasta care refuza sa ne testeze pe motiv ca Ordinul X emis de către Ministerul Sănătăţii spune că după 14 zile de autoizolare se reia activitatea fără a mai fi necesară testarea, am făcut testul şi din nou am aşteptat autoizolat la domiciliu rezultatul celui de-al doilea test, care a venit pe de data de 18 aprilie şi spunea aşa:
„Rezultatul testului COVID-19 din data 14.04.2020 este pozitiv . Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava”.
Surpriză, paracetamolul nu a putut face faţă luptei cu acest virus... Am sunat din nou - - >DSP-->medicul instituţiei unde îmi desfăşor activitatea, de această dată pe lângă paracetamol mi s-a prescris telefonic antibiotic cu recomandarea de a rămâne în autoizolare la domiciliu în continuare urmând să repet testul după alte 14 zile...”, mai spune Andrei.
Citește și:
„Coviduţul prinsese drag de mine”
După alte două săptămâni de izolare, un nou test reconfirma prezența virusului în organismul polițistului. De data aceasta, Andrei era chemat la spital pentru tratament.
„Coviduţul prinsese drag de mine, doar că de această dată m-au cuprins altfel de sentimente la aflarea rezultatului. Aşa că am hotărât să schimb modul de abordare a penibilei situaţii şi am sunat la 112; a fost trimisă o ambulanţă şi după 7 ore petrecute în sala de aşteptare UPU am fost internat la secţia Boli Infecţioase.
Analize, raze la plămâni, toate bune şi în parametri normali. În spital mi se dădeau diferite medicamente pentru stimularea sistemului imunitar, perfuzii cu vitamine şi acelaşi antibiotic pe care-l luasem şi la domiciliu”, a continuat polițistul.
Data noului test de depistare COVID-19 a fost stabilită pentru 1 mai. Atunci a venit și primul rezultat negativ.
„ÎN SFÂRŞIT!!! ăsta a fost primul lucru pe care l-am exclamat. La întocmirea documentelor de externare şi a scrisorii medicale, doamna doctor mi-a impus ÎNCĂ 14 zile de autoizolare la domiciliu şi refacerea testului după aceste 14 zile, la DSP fiind necesare două rezultate negative consecutive pentru a putea relua activitatea profesională”, povesteşte agentul de poliţie.
Citește și:
A urmat vestea ce l-a dus în pragul disperării. După primul rezultat negativ, a venit un nou pozitiv. Andrei era infectat, în continuare sau pentru a doua oară, nu se știe, cu noul coronavirus, în condițiile în care nu avea simptome și stătuse în izolare la domiciliu.
„Asta a fost alarma dimineţii de 14 mai 2020, vă spun sincer mi s-au „înmuiat” picioarele, nu-mi venea sa cred cum şi de ce rezultatul este din nou pozitiv eu neavând niciun simptom... Aşa că după noile reglementari impuse de marele ministru Nelu Tătaru, iar am apelat 112, iar m-am internat, la secţia Neurochirurgie de această dată...”, povesteşte Andrei.
Stă de două săptămâni internat, fără să primească vreun tratament.
„Deci ultimele trei teste, cele din spital sunt: negativ->incert->incert, făcute în interval de patru zile rezultatele venind într-un interval total de șase zile, de aici şi explicaţia medicilor infecţionişti din spital că trebuie respectate limitele de timp impuse prin lege pentru testare respectiv externare unde este cazul.
Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar simt că se poate face mai mult decât atât... În spital pluteşte un aer de „ciudat", testele vin parcă trase de păr şi niciodată cum ar trebui sa vină, parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienţi COVID. Dar adevărul va ieşi la iveală, ca-ntotdeauna”, mai spune el.
Povestea agentului de poliție din Suceava a fost făcută publică de Bogdan Bănică, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.
Sursa: Mediafax