Floriile 2019: Tradiții de Florii la catolici. Programul procesiunii de Florii
Floriile 2019. Tradiții de Florii la catolici. Programul procesiunii de Florii. În Biserica Romano-Catolică se celebrează Floriile şi Ziua Mondială a Tineretului. Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii
Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2019, 11:00 | Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2019, 11:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Floriile 2019. Tradiții de Florii la catolici. Programul procesiunii de Florii. În Biserica Romano-Catolică se celebrează Floriile şi Ziua Mondială a Tineretului. Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii
Sărbătoarea Floriilor se celebrează pe 14 aprilie, duminică. Pe 14 aprilie sărbătorim și Ziua Mondială a Tineretului. Cu această ocazie, pe străzile capitalei va avea loc tradiționala Procesiune de Florii. În fața procesiunii vor merge tinerii cu Crucea Tineretului. La procesiunea vor lua parte credincioși, ministranți, persoane consacrate, preoți diecezani și călugări, episcopii Arhidiecezei.
Programul procesiunii de Florii 2019
Procesiunea începe la ora 14:00 cu un moment de rugăciune în Piața Vladimir Ghika, lângă Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus (franceză).
Aceasta va continua pe traseul Str. Căpitan Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif.
În jurul orei 15:00 procesiunea va continua la Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă de Florii, prezidată de ÎPS Ioan Robu.
Până la ora 13:45 credincioșii din parohii, persoanele consacrate și tinerii sunt rugați să fie prezenți la Biserica Franceză, cu ramuri în mână. De asemenea, preoții din București și împrejurimi sunt rugați să fie prezenți la Biserica Franceză cu „alba”, stolă roșie și ramuri în mână, iar ministranții sunt rugați să fie prezenți la Biserica Franceză , îmbrăcați cu hainele de ministrant și cu ramuri în mână.
Floriile la catolici
Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului, cu o săptămână mai repede decât ortodocșii. La fel ca ortodocșii, catolicii respectă o serie de tradiții și obiceiuri care au legătură cu sărbătoarea Floriilor.
Motivul pentru care duminica dinaintea Paștelui se numește duminica Floriilor este pentru că Iisus Hristos a fost întâmpinat în Ierusalim cu flori și ramuri de finic, palmier și măslin.
Creștinii romano-catolici și greco-catolici merge la biserică în duminica Floriilor. Aceasta duminică deschide seria sărbătorilor pascale. Este ziua când Domnul nostru Iisus Hristos a intrat în Ierusalim și a fost aclamat de mulțime.
Înainte de Florii, catolicii participă la diverse procesiuni, în cadrul cărora mărșăluiesc purtând în mâini ramuri de măsline sau de salcie. La finalul procesiunii, în ziua de Florii, catolicii își sfințesc crenguțele în biserică.
Sursă foto: arcb.ro, angelus.com