Masa de Crăciun. Rețetă mămăligă de cartofi ca în Bucovina
Masa de Crăciun. Rețetă mămăligă de cartofi ca în Bucovina
Publicat: Miercuri, 19 Decembrie 2018, 16:32 | Actualizat: Miercuri, 19 Decembrie 2018, 19:34Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te de ocazia în sine de a-i avea pe toți aproape. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Mămăliga de cartofi e un preparat ce se poate servi la masa de Crăciun. Iată o rețetă care te poate ajuta să pregătești o mămăligă de cartofi delicioasă și rapidă.
Mămăligă de cartofi ca-n Bucovina
Această mămăligă merge foarte bine cu tochitura pregătită după tăierea porcului, din carnea proaspătă.
Ingrediente
- 300g mălai
- 4 cartofi medii
- sare
La alegere:
- brânză de oi la burduf
- ouă de găină făcute la tigaie
- cârnăciori de casă
Mod de preparare
Mai întâi se curăță cartofii și se spală, se taie bucățele, se fierb într-un ceaun încăpător, în apa care trebuie să îi acopere. Se adaugă o linguriță de sare. După ce au dat în clocot, după 30 minute, se terciuiesc cartofii în ceaun, direct în apa fierbinte. Apoi se presară în ploaie câte puțin mălai, amestecând continuu. Se lasă totul la foc încă 10 minute. După ce este gata, se răstoarnă mămăliga pe un fund și se lasă se răcească.
Mămăliga de cartofi poate fi servită fierbinte, împreună cu tochitura de porc, brânză de burduf proaspătă, ouă prăjite și cârnăciori.
Sursă foto: bucovinacazare.ro
Sursă de informare: bucovinacazare.ro