Masca devine obligatorie pe stradă și în România. Județul Argeș, primul care impune această măsură
Masca devine obligatorie pe stradă și în România, iar primul județ care infensifică măsurile de protecție împotriva coronavirusului este Argeș. Toți locuitorii din toate localitățile sunt obligați să-și acopere nasul și gura, chiar și atunci când se află în spații deschise.
Publicat: Marti, 28 Iulie 2020, 14:54 | Actualizat: Marti, 28 Iulie 2020, 15:46Astfel, purtarea măştii de protecţie în locurile publice deschise, unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane, devine obligatorie. Măsura este valabilă pe tot teritoriul judeţului Argeș.
Restricții impuse în județul Argeș, pe lângă masca obligatorie în aer liber
Autorităţile impun şi alte restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun, desfăşurarea evenimentelor private şi funcţionarea sălilor de jocuri de noroc. Decizia este luată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu SARS-Cov-2.
Citește și:
Membrii CJSU Argeş au votat, în şedinţa de marţi propunerea ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber, acolo unde se formează grupuri mai mari de două persoane. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani. Decizia a fost luată cu unanimitate şi va intra în vigoare de miercuri.
”Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (...) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi îmcis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel Soare
Amenzi pentru cei care nu respectă regulile de prevenire, în Argeș
Acesta a explicat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim” pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.
Citește și:
Măsura fusese anunţată încă de luni de către prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. Acesta declarase că în judeţ au fost identificate zone care reprezintă „puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri” pentru că acolo se produc aglomerări, el dând ca exemplu în acest sens mijloacele de transport n comun, microbuzele care asigură transportul navetiştilor la şi dinspre locul de muncă, dar şi unele spaţii deschise, cum ar fi parcurile.