O mamă a murit în brațele copiilor ei, la câteva ore după ce a fost externată. Femeia a ajuns la spital cu o tuse severă, dar a fost prea târziu: ”Era în fază terminală!”
Agripina Ilie, o femeie în vârstă de 60 de ani, mama a opt copii, s-a stins din viață la scurt timp după ce s-a întors de la muncă din Danemarca. Ea a ajuns la spital după ce a început să tușească. Se temea de COVID-19, însă în realitate suferea de cancer.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:10 | Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:10Agripina Ilie a muncit ani de zile în Danemarca. Cu câteva săptămâni în urmă, ea s-a întors în țară. A început să tușească, așa că a mers la medic pentru un control. Ea a fost internată de urgență și, deși se temea de coronavirus, ea suferea de cancer. A fost, însă, prea târziu pentru ca medicii s-o poată salva.
„Mama s-a întors acasă în vacanță. Lucra în Danemarca la un hotel. De când a ajuns acasă, începuse să tușească. Inițial a mers la o clinică să-și facă niște controale și acolo i s-a spus să meargă de urgență la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru că are apă la plămâni. S-a internat în spital pe data de 14 aprilie. În afară de faptul că tușea, nu avea niciun alt simptom. În săptămâna respectivă i-au scos apa de la plămâni. Un litru jumătate din câte știu. În primele zile de la internare i-au luat biopsie din plămâni și la câteva zile distanță am aflat că are cancer la plămânul drept”, a povestit fiica femeii, potrivit bzi.ro.
Din dorința de a o proteja, fiicele femeii au stabilit să nu-i spună nimic despre boala de care suferă. Din păcate, medicii n-au putut să o salveze, așa că femeia a fost externată și a murit acasă, înconjurată de copii.
Femeia a ajuns la spital prea târziu
Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie spun că femeia a ajuns la ei în fază terminală.
„Pacienta a ajuns la spital în fază terminală. Avea cancer de gradul IV, un tip de cancer galopant. Cadrele medicale au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ține femeia în viață. Familia a luat-o acasă pe proprie răspundere. Noi am fi putut să o transferăm la IRO pentru că acolo se merge doar pe bază de programare”, adaugă dr. Cristina Grigorescu, managerul unității medicale.