Ordinul privind purtarea obligatorie a măştii, publicat în Monitorul Oficial. Care sunt persoanele exceptate de la această regulă
Ordinul privind obligativitatea purtării măștii a fost, în sfârșit, publicat în Monitorul Oficial. Astfel, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu închis, între care spații comerciale, mijloace de transport în comun, dar și la locul de muncă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 23 Mai 2020, 10:13 | Actualizat: Sambata, 23 Mai 2020, 10:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De asemenea, ordinul de ministru a adus și alte modificări. Mai exact, dacă inițial pe lista celor exceptați de la portul măștii erau angajați care lucrau în același birou, dar aveau între ei o distanță de cel puțin doi metri, a fost scoasă această categorie, iar acum poți să nu porți mască, în birou, la locul de muncă doar dacă lucrezi singur într-o încăpere.
De asemenea, persoanele care țin un discurs pot să nu poarte mască. Inițial, regula era ca vorbitorul să se afle la o distanță de cel puțin trei metri față de oamenii din public, acum, autoritățile au decis că persoana poate să nu poarte mască dacă în public nu se află mai mult de 16 persoane.
Celelalte categorii exceptate au rămas neschimbate: copiii mai mici de cinci ani, lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare. De asemenea, sunt exceptați de la portul măștii prezentatorii de televiziune și invitații acestora, dacă între ei se păstrează distanța de cel puțin trei metri.
Regulile în cazul slujbelor religoase, relaxate
Tot azi-noapte a fost publicat în Monitorul Oficial şi un ordin referitor la culte. Guvernul relaxează regulile în cazul slujbelor religioase. A stabilit la 16 numărul credincioșilor care pot lua parte la slujbe private și a renunțat la prevederea că împărtășania se face doar cu obiecte de unică folosință.