Organizația Mondială a Sănătății spulberă mitul măștilor de protecție! Sunt obligatorii în două situații, atât!
Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț extrem de important despre felul în care se transmite coronavirusul și situațiile în care măștile de protecție sunt obligatorii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 31 Martie 2020, 11:17 | Actualizat: Marti, 31 Martie 2020, 11:16Coronavirusul nu se transmite prin aer! Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și citat de publicația spaniolă El Mundo.
Ce se întâmplă, atunci, cu necesitatea purtării măștilor? Specialiștii au explicat că măștile de protecție nu sunt necesare pentru cei care nu sunt infectați cu coronavirus și nu intră în contact cu o persoană infectată.
Singura modalitate prin care virusul se poate transmite este prin tuse şi strănut şi nu există nicio dovadă ca noul coronavirus are transmisie aeriană.
În timp ce medicii din întreaga lume strigă că sunt expuși COVID-19 fără echipament de protecție corespunzător, OMS a tras un puternic semnal de alarmă.
OMS recomandă „utilizarea raţională a echipamentului personal de protecţie, iar aici nu sunt incluse doar măştile”.
În Marea Britanie, un medic din patru este infectat cu coronavirus sau în izolare
Aproximativ un medic din patru din Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) al Marii Britanii se află în autoizolare sau este bolnav de Covid-19. Datele furnizate sunt îngrijorătoare, spun reprezentanții OMS.
În România, au fost declarați pozitivi cu coronavirus 285, dintre care 181 sunt din Suceava.
Profesorul Andrew Goddard, preşedintele Colegiului Regal al Medicilor (RCP), susține că circa 25% dintre medici sunt în prezent indisponibili, fie pentru că au contractat noul coronavirus, fie pentru că un membru al familiei sau o persoană împreună cu care locuiesc este bolnavă.
„În acest moment, credem că (dintre aceştia) sunt mai mulţi doctori autoizolaţi cu membri de familie, deşi unii sunt ei înşişi bolnavi”, a indicat preşedintele RCP.
„ceasta are un impact real în multe departamente de urgenţă, iar Londra se află într-o situaţie mult mai proastă decât orice alt loc în acest moment, însă se va întâmpla şi în altele. Birmingham are de asemenea dificultăţi”, a explicat el.
Întrebat despre presiunea asupra secţiilor de terapie intensivă, prof. Goddard a răspuns: „Unele spitale se află cu adevărat la limită. La Londra este foarte, foarte dificil în acest moment, nu putem subestima cât de dificil este.”