Pagina de Google a Castelului din Riegersburg, asaltată de criticile românilor, după uciderea ursului Arthur
Românii au asaltat pagina de Google a castelului deținut de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, lăsând recenzii negative, ca urmare a uciderii ursului brun d emari dimensiuni din România.
Publicat: Joi, 06 Mai 2021, 15:07 | Actualizat: Joi, 30 Iunie 2022, 10:56Pagina de Google a castelului prințului de Liechtenstein, acuzat că ar fi venit în România pentru uciderea ilegală a ursului Arthur, a primit o mulțime de recenzii și comentarii negative din partea mai multor români. Românii și-au dorit să informeze toți posibilii turiști, din întreaga lume, că acel castel aparține celui care a ucis un urs din România: „Arthur România”, „Îi putem găsi capul Ursului Arthur în castel dacă îl vizităm?”, „Vizita implică și vânătoarea de urși?”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de români în secțiunea de întrebări. De asemenea, românii au acordat un punctaj de o stea castelului, ratingul acestuia scăzând considerabil.
Pe aceeași temăCine este prințul Emanuel von und zu Liechtenstein
Emanuel von und zu Liechtenstein, prințul acuzat că a venit în România pentru a-l ucide pe Arthur, este membru al monarhiei din Liechtenstein și deține un castel în Austria, în orașul Riegersburg, conform soj.at.
Castelul aparţine familiei prințului din anul 1822. Emanuel von und zu Liechtenstein, tată a trei copii, este de profesie medic, și lucrează în acest domeniu în jur de 80 de zile pe an. De asemenea, prințul a creat o afacere cu ajutorul castelului pe care îl administrează. Castelul Riegersburg este situat pe un vulcan latent, la o înălțime de 450 de metri.
Pe aceeași temăUrsul Arthur a fost ucis în adâncul pădurii
Organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT au reclamat faptul că prințul a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, el fundamentându-şi acțiunea printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.
“Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, susţine Gabriel Paun, preşedintele Agent Green.
Coordonatorul de campanii al VGT, Ann-Kathrin Freude, susține că vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii.
“Ursul întâmpină multiple ameninţări care îi periclitează supravieţuirea: degradarea habitatului, schimbările climatice şi persecuţia omului. Ministerul mediului trebuie să abordeze cauzele care au condus la conflictul om-urs şi nu efectele. Extracţia masculilor mari destructurează populaţia şi poate conduce la cosangvinizare. Nu se ştie câţi urşi există cu adevărat şi orice cotă de derogare acordată este periculoasă. Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii. Alfel, confictele vor spori şi specia va fi în pericol de dispariţie, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea Europei”, a transmis Ann-Kathrin Freude, coordonator de campanii al VGT (Verein Gegen Tierfabriken), o organizaţie pentru drepturile animalelor din Austria, potrivit news.ro.