Schimbări pe piaţa muncii din România. Trendul global "marea demisie" aduce salarii mai mari angajaților. Despre ce e vorba
Tot mai mulți angajați aleg să-și anunțe demisiile din cauza nivelului de salarizare. Ei bine, angajatorii puși în fața acestei situații aleg să mărească veniturile angajaților, iar acest lucru este reflectat într-un sondaj care arată că a devenit "un trend global" să-ți anunți demisia pentru a ți se mări salariu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 26 Mai 2022, 14:13 | Actualizat: Joi, 26 Mai 2022, 17:49Vă vine să credeți sau nu, dar fenomenul care deja a luat amploare la nivel mondial, denumit "marea demisie", continuă şi în România: va aduce salarii din ce în ce mai mari!
Ca să nu plece, angajaţii vor pune presiune din ce în ce mai mare pe creşterea salariilor | Sondaj
Potrivit unui sondaj la care au participat peste 52 de mii de angajaţi din 44 de ţări, trei din zece oameni intenţionează să solicite o majorare de salariu în următoarele 12 luni. În România, procentul este de 40%.
În 2023, ca să nu plece, angajaţii vor pune presiune din ce în ce mai mare pe creşterea salariilor, potrivit Observator.
Totodată, 16% dintre angajaţii români declară că intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în viitorul apropiat. Un procent care vine să întărească trendul global, care ajunge la aproape la 20%. În ceea ce priveşte nivelul salarizării la ora actuală, doar 13% dintre români consideră că sunt plătiţi corect, iar 26% sunt de părere că se poate şi mai bine de atât.
Pe aceeași temăDe ce vor românii să-și schimbe locul de muncă
Motivaţia salarială este şi principalul motiv pentru care aproape opt din zece angajaţi de la noi ar schimba locul de muncă. Un procent apropiat de cel regăsit la nivel global.
În momentul de față doar unul din cinci români declară că este mulţumit de jobul pe care îl are. După salariu, cei mai mulţi ar schimba locul de muncă dacă astfel se vor putea simţi în largul lor.
Pe aceeași temăÎn proporţie de 40%, românii cred că angajatorii nu investesc suficient în tehnologii inovative. Iar 35% deplâng lipsa de oportunitate de a învăţa de la colegi cu aptitudini tehnologice şi digitale mai avansate decât au ei înşişi. În acest context, vorbim de aproape o treime dintre angajații români care consideră că nu sunt pregătiţi pentru o piaţă a muncii a viitorului.