Antena Căutare

Câți bani încasează patiserii din România și de ce fug oamenii de acest job. Angajatorii susțin că salariile sunt ca în Occident

Deși salariile din industria de panificație au cunoscut o creștere semnificativă, românii încă fug de acest domeniu. Iată la ce sumă lunară ajung patiserii din țara noastră!

Galerie
Câți bani încasează patiserii din România și de ce fug oamenii de acest job. | Shutterstock.com

O situație mai puțin obișnuită îi ia prin surprindere pe români după ce angajatorii patiseriilor au început să ofere salarii ca în Occident pentru a-i convinge să lucreze.

Cu toate acestea, oamenii nu sunt deloc încântați de job chiar dacă pot câștiga lunar sume de bani considerabile.

Citește și: Câți bani încasa Mircea Geoană la NATO. Funcția de secretar general-adjunct îi aducea sume frumoase în cont

Iată ce salariu au patiserii și de ce refuză oamenii această meserie!

Articolul continuă după reclamă

Câți bani încasează patiserii din România și de ce fug oamenii de acest job

Există o situație mai puțin obișnuită la nivel național atunci când vine vorba de forța de muncă. Tot mai mulți români refuză joburi pentru că nu le consideră destul de avantajoase, cu toate că salariile nu sunt deloc mici.

În acest context, forța de muncă din România a început să fie reprezentată din ce în ce mai mult de muncitori din Asia care vin aici pentru salariile mari pe care, de cele mai multe ori, românii le refuză.

În HoReCa, aproximativ 25 000 de locuri de muncă sunt neocupate în contextul în care salariile cu tot cu bacșiș pot ajunge și la suma de 1 700 de euro pe lună pentru un ospărtar, scrie Antena 3 CNN.

Chiar și personalul de la bucătărie se bucură de un venit mai mare decât în ultimii ani. Spre exemplu, un spălător de vase poate ajunge la un salariu net lunar de 4 500 de lei. Cu toate acestea, patronii restaurantelor, cafenelelor sau hotelurilor spun că nu găsesc doritori.

Citește și: Ce salariu a avut Simona Gherghe atunci când s-a angajat în televiziune. „Nu mi-a fost niciodată frică de sărăcie"

Situația se regăsește și în industria de panificație, acolo unde lipsesc aproximativ 10 000 de oameni, chiar dacă salariile au crescut cu 30% sau chiar 40% în ultimul an.

Spre exemplu, în prezent salariul unui patiser se situează între 5 000 și 7 000 de lei, în timp ce al unui covrigar este de aproximativ 5 000 lei.

Nici în industria de construcții nu este mai bine, spun angajatorii. Spre exemplu, peste 200 000 de muncitori lipsesc de pe șantierele din țara noastră, în pofida faptului că salariile au crescut cu un procent de 30% în ultimii ani.

La momentul actual, muncitorii necalificați ajung să câștige lună de lună suma de aproximativ 5 000 de lei.

Și inginerii sunt extrem de greu de găsit, motiv pentru care firmele aleg să îi angajeze încă de pe băncile facultății, oferindu-le salarii chiar și de 1 000 de euro pe lună.

Pentru inginerii care au deja studiile finalizate și pentru manageri de proiect, salariile lunare pot ajunge chiar și la 3 500 de euro.

Cu toate acestea, românii preferă să plece să lucreze în străinătate, acolo unde nu sunt judecați în funcție de locul de muncă pe care îl au, dar și unde salariile sunt mult mai convingătoare.

Citește și: Ce salariu are un pompier în România. Suma de bani pentru care își riscă viața

Doi bărbați care spuneau că sunt de la gaze intrau în casele oamenilor și furau tot ce prindeau. Cum au fost prinși în f... Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x