Spirtul medicinal nu este bun dezinfectant şi spulberă mitul românilor! Vitamina C poate face mai rău decât se preconizează
Spirtul medicinal nu este bun dezinfectant şi spulberă mitul românilor. Profesor doctor Adrian Streinu Cercel, manager Boli Infecțioase Balș, spune că spirtul nu este recomandat. Corect este să ne spălăm cu apă şi săpun pentru că apa şi săpunul, prin bulele pe care le face săpunul, prin spuma respectivă, decontaminează pielea de la nivelul mâinilor şi ca atare mâna rămâne curată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 12 Martie 2020, 08:47 | Actualizat: Joi, 12 Martie 2020, 09:04- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă o persoană înţelege să stea cu geamul închis ca să nu se contamineze prin eventuala circulaţie a microbilor din afara se înşală pentru ca produce o proprie acumulare de microrganisme plecate de la propriul organism, potrivit Adrian Streinu-Cercel - manager Boli Infectioase Balș.
România nu se poate feri, în perioada următoare, de o creștere a numărului de cazuri, dar măsurile de protecţie şi de prevenţie pot limita numărul de îmbolnăviri.
Totodată, în lupta cu COVID-19, medicii nu recomandă vitamina C. În cazul copiilor care încă nu au un sistem imunitar dezvoltat spre deosebire de adulţi, vitamina C nu face decât să sporească răspunsul imunitar, adică să facă corpul mult mai reactiv în lupta cu virusul ucigaş.
România a ajuns la 47 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. 7 dintre ei s-au vindecat, însă, starea de alertă rămâne la cote maxime. Numărul cazurilor creşte incontrolabil, chiar şi de la o oră la alta. Ieri a fost ZIUA NEAGRĂ cu cele mai multe rezultate pozitive pentru virusul fără leac - 18 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19. A fost şi o zi cu două premiere.
Avem deja primul caz de transmitere comunitară. Este vorba de un bărbat din Constanţa, cadru medical, care nu a fost în nicio zonă afectată şi susţine că nu a luat contact cu vreo persoană suspectă.
TOM HANKS și soția sa, RITA WILSON, au coronavirus! Au fost izolați, se află în carantină!
Cazul său a demarat o anchetă epidemiologică în 3 judeţe. Mai mult, ne confruntăm deja şi cu prima moarte suspectă - un bărbat din Piteşti a murit, seara trecută. Pacientul a venit în stare gravă, cu toate simptomele specifice, a fost resuscitat, i-au fost luate probe pentru COVID-19, însă a pierdut lupta cu viaţa la terapie intensivă. Se aşteaptă acum rezultatul analizelor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus după ce au fost înregistrate infecţii în 124 dintre cele 195 de ţări de pe mapamond.
Asta înseamnă că boala are o răspândire globală, iar guvernele naționale trebuie să se asigure de mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național.
Precedenta pandemie a fost declarată în 2009 pentru gripa porcină, care a ucis sute de mii de oameni la nivel global. Este pentru cea de-a 6-a oară în istorie când lumea se înfruntă cu o pandemie. Prima dată s-a întâmplat în 1347, la ciuma bubonică.
Pandemia de COVID-19 este prima din istorie provocată de un coronavirus. Ultima pandemie, cea de gripă gripa mexicană, a fost declarată de OMS în anul 2009. S-a încheiat în august 2010, dar a continuat să facă victime în fiecare sezon.