Antena

Din această noapte, România va fi cuprinsă de ninsori. Temperaturi sub 0 grade și vânt, anunță ANM

Meteorologii anunţă răcirea accentuată a vremii în următoarele zile, dar şi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsori. În unele zone, temperaturile nocturne vor scădea sub zero grade încă din această noapte. 

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Octombrie 2019, 07:18 | Actualizat: Marti, 29 Octombrie 2019, 09:23
Vreme rece în România

"Chiar dacă răcirea din ultimele două zile va aduce valori în bună parte din ţară mai coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei şi în Moldova, contăm că abaterea termică de la începutul lunii şi până în prezent va face ca luna octombrie să rămână într-un top trei al celor mai călduroase luni octombrie din istoria măsurătorilor", explică Elena Mateescu, director general ANM.

Începând de marţi, vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a regiunilor ţării, în multe zone temperaturile urmând a fi mai mici decât cele normale în această perioadă. În unele zone, temperaturile nocturne vor fi negative, iar la munte vor cădea precipitaţii.

Vremea pe regiuni

În Banat, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14...17 grade în 29 octombrie la 10...12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16...19 grade, mediat regional. Aceeasi evoluţie o vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4...8 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Crişana, din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13...15 grade în 29 octombrie la 10...12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15...19 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 şi 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3...7 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

După data de 29 octombrie, în Transilvania, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13...15 grade în 29 octombrie la 8...12 grade în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12...16 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2...5 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

Şi în Maramreş vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 12...14 grade la 9...12 grade în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14...17 grade, mediat regional. Aceeasi evoluţie o vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3...7 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou după data de 2 noiembrie.

În Moldova, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11...14 grade în 29 octombrie la 7...10 grade în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10...13 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2...6 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Dobrogea, începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16...17 grade în 29 octombrie la 9...12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14...18 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6...8 grade.

Recomandari A1

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi din nou în perioada 3-4 noiembrie.

În Muntenia, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17...19 grade în 29 octombrie la 8...12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14...16 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4...8 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Oltenia, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18...20 de grade în 29 octombrie la 9...12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori apropiate şi chiar peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15...17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5...8 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-7 noiembrie.

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8...12 grade în 29 octombrie la 1...6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5...10 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2...4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29...30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile şi din nou în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

Whatsapp LinkedIn
ninsori frig prognoza anm 0 grade vant
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Monaco 2024 sunt LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 23-26 mai, urmărește pe canalele dedicate.
Stirile zilei Film de groază în Botoşani. O fetiţă de 8 ani, ucisă şi violată de unchi. Bărbatul şi-a recunoscut fapta: "N-am vrut s-o omor, băutura e de vină"
Citește și
ANM a emis o alertă meteo de furtuni până luni după amiază și o avertizare cod galben de ninsori. Ce...
Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și...
Alertă meteo! Meteorologii anunță temperaturi negative și ninsori. În ce zone se schimbă vremea
Cod galben de viscol în mai multe zone ale țării. Intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi...
Video recomandate
Video
Citește și
Gnocchi alla Sorrentina. Rețetă din bucătăria italiană Catine.ro
Halil Ibrahim Ceyhan este pregătit să-și continuie cariera profesională. Actorul va călători în America Happy Channel
FOTO. Locul din România despre care CNN spune: „vă face să vă pierdeți mințile” Libertatea.ro
Una dintre facultățile la modă în ultimii ani, la care concurența este uriașă, desființată de o... Ziare.com
Ce studii are unica fiică a lui Miodrag Belodedici! Zandalee este de o frumuseţe răpitoare AntenaSport
Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia a Spaniei sărbătoresc 20 de ani de căsnicie. Ce imagini de colecție au... Elle
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei!... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești HelloTaste.ro
Gaura covrigului e doar o iluzie. Numărul uriaș de calorii al produselor din patiserii Antena3.ro
O aliniere de planete extrem de rară va avea loc în 2024. Când poți urmări „parada” spectaculoasă useit
Horoscopul zilei de 26 mai 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
FOTO: Vânzătorii de pantofi au călcat strâmb. Raid ANPC: amenzi de peste 800.000 de lei Wall-Street
Jennifer Lopez, reacție dură în urma speculațiilor legate de divorț. Răspunsul tranșant al vedetei Kudika
Horoscopul banilor 27 mai- 2 iunie cu Remus Ionescu. 3 zile de bani pentru această zodie! Playtech
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute... Redactia.ro
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo... Observator
Când se scot amigdalele. Factorii care favorizează amigdalita MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român ProSport
Nu e caricatură! Cum arată Kate Middleton în portretul „REGAL”. Prințesa a rămas fără cuvinte! Gandul
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior sunt unice | FOTO CanCan
Ar trebui să-ți faci copilul să-și ceară iertare? La ce concluzii au ajuns specialiștii în parenting DeParinti
Cine este Pattie Mallette, mama susținătoare a lui Justin Bieber. Relația ei cu Hailey, soția cântărețului ZUTV
Singurul animal care ar supraviețui apocalipsei, potrivit experților. Cum ar rezista când toate celelalte... UseIT
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Hello Taste