După ciclonul Boris, meteorologii anunță că în România va ajunge furtuna Ashley. Temperaturile vor scădea brusc
Meteorologii anunță că după ciclonul Boris în România își va face simțită prezența furtuna Ashley. Temăperaturile vor scădea brusc.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 24 Septembrie 2024, 13:18 | Actualizat: Marti, 24 Septembrie 2024, 14:31Un front de aer maritim polar va traversa continenul European de la est la vest, anunță meteorologii. Efectele Furtunei Ashley se vor observa în Europa începând de joi. În România, furtuna Ashley își va face simțită prezența duminică, când temperaturile vor fi mai scăzute și cu 12 grade față de ziua precedentă, potrivit observatornews.ro.
Pe aceeași temăCând va ajunge furtuna Ashley în România
Duminică furtuna ajunge și în România iar temperaturile vor scădea de la 30-33 de grade la 18- 25 grade. Va ploua și vântul va bate cu putere.
Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 - 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine.
Pe aceeași temăMeteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.
Furtuna Ashley este anunțată de meteorologi după ce furtuna Boris a create pagube semnificative în Europa.
Ursula von der Leyen a anunțaat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţiile cauzate de Furtuna Boris.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi, la Wroclaw, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală afectate de inundaţii
"La prima vedere, este posibil să se mobilizeze 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune pentru ţările afectate. Acesta este un răspuns de urgenţă”, a declarat Von der Leyen după o întâlnire cu şefii de guvern din Polonia, Cehia, Austria şi Slovacia. „A fost sfâşietor pentru mine (...) să văd distrugerile şi devastarea” provocate de inundaţii, a adăugat ea.
„Vom mobiliza fondurile de coeziune într-un mod neobişnuit, astfel încât, în primul rând, acestea să poată fi utilizate foarte flexibil, în funcţie de nevoi”, a subliniat Ursula von der Leyen. Potrivit acesteia, beneficiarii ajutoarelor vor putea să le utilizeze „ca prefinanţare”, astfel încât banii să curgă chiar înainte de investiţia planificată şi fără a fi nevoie de o contribuţie naţională. „Este vorba de bani 100% europeni, fără cofinanţare”, a explicat Ursula von der Leyen.
„Vremurile extraordinare cer măsuri extraordinare”, a explicat ea presei, alături de şefii de guvern din Polonia (Donald Tusk), Republica Cehă (Petr Fiala), Slovacia (Robert Fico) şi Austria (Karl Nehammer). „Jumătate din aceste zece miliarde vor merge către Polonia”, a declarat Donald Tusk în cursul serii, potrivit news.ro.