Antena

Freddie Mercury ar fi împlinit, azi, 73 de ani. 17 lucruri neștiute din biografia sa

Astăzi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 73 de ani. Află câteva lucruri neștiute despre marele star.

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2019, 11:02 | Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2019, 11:52
Astăzi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 73 de ani. Află câteva lucruri neștiute despre marele star.

Astăzi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 73 de ani. Află câteva lucruri neștiute despre marele star.

Freddie Mercury, considerat unul dintre cei mai mari artiști din lume, a lăsat în urmă comori muzicale ce vor dăinui pentru totdeauna. Astăzi, 5 septembrie, marele artist ar fi împlinit 73 de ani dacă o cumplită pneumonie nu l-ar fi dărâmat în 1991. Iată câteva lucruri neștiute despre Freddie Mercury.

17 lucruri neștiute despre Freddie Mercury

1. Pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, muzicianul s-a născut pe 5 septembrie 1946, într-o familie de indieni din insula Zanzibar din Tanzania. În 1964 s-a mutat cu familia în Londra, iar şapte ani mai târziu a înfiinţat formaţia Queen alături de Brian May (chitară), John Deacon (chitară bas) şi Roger Taylor (tobe). Trupa a vândut peste 500 de milioane de albume, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi a susţinut un concert istoric în 1985 în cadrul Live Aid.

2.Liderul formaţiei rock Queen a infiltrat-o pe prinţesa Diana într-un bar de travestiţi, unde a purtat haine bărbăteşti. În cartea „The Power of Positive Drinking“, autoarea Cleo Rocos scrie că transformarea a avut loc la o petrecere organizată în 1980, la care a participat şi Freddie Mercury.

3.Mercury iubea pisicile, la un moment dat având chiar zece. „Le acorda pisicilor foarte multă atenţie, ca unui om”, spunea Peter Freestone, asistentul lui personal. Cântărețul iubea pisicile atât de mult încât în timpul turneelor suna acasă în mod regulat pentrua vorbi cu ele.

4. Membrii trupei Queen nu au intenţionat niciodată să lanseze piesa „Another One Bites the Dust“, ca single, până când nu i-a convins Michael Jackson, bun prieten al muzicienilor. A devenit, apoi cel mai de succes single din istoria trupei.

5. În timpul unui turneu în Statele Unite alea Americii (SUA) , Mercury a aflat de infidelitatea bărbatului cu care ieşea la acea vreme - Tony Bastin. Drept răzbunare, Freddie i-a plătit acestuia un bilet de avion către SUA, sub pretextul unei vizite. După ce Tony a ajuns la aeroport, acesta a fost întâmpinat de Freddie, care a încheiat relaţia cu el chiar acolo şi i-a plătit drumul de întoarcere la Londra. De asemenea, Freddie a păstrat pisica lui Tony, Oscar.

6. Michael Jackson şi Freddie Mercury au înregistrat, în urmă cu peste 30 de ani, trei duete inedite. Piesele au fost înregistrate în 1983, în studioul din casa lui Michael Jackson, dar un proiect mai mare nu a putut fi dezvoltat din cauza programelor încărcate ale celor doi artişti.

7. Asistenţii lui Freddie erau obligaţi să aibă la ei hârtie şi creion, în cazul în care inspiraţia îl lovea pe neaşteptate. Astfel , versurile pentru „Life Is Real” au fost scrise în timpul unui zbor spre New York, deasupra Atlanticului.

8. Lui Freddie Mercury nu-i plăcea deloc să meargă pe bicicletă, în ciuda versurilor piesei „Bicycle Race“: „ I want to ride my bicycle. I want to ride it where I like" (Vreau să mă plimb cu bicicleta – n.r)“. „Avea o bicicletă, dar nu-i plăcea să meargă cu ea. De fapt, prefera să fie plimbat cu Rolls Royce-ul“, a povestit chitaristul Brian May.

9. Singura prietenă adevarată și cea pe care a considerat-o întreaga sa viață „soția legitimă” este Mary Austin. Ei i-a dedicat cantecul „Love of My Life” și tot ei i-a lasat moștenire casa din Anglia, după moarte. Despre ea, Mercury spunea într-un interviu din 1985: „Toți iubiții mei m-au întrebat de ce Mary este imposibil de înlocuit. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu am nevoie de altcineva. Pentru mine, ea era soția mea în sensul acceptat de societate. Pentru mine, era o căsnicie. Credeam unul în celalalt și asta era suficient”.

10. Într-un interviu din 1974, solistul a dezvăluit că membrii grupului au certuri mari. „Lucrăm bine în condiţii de stres. Suntem cea mai nemorocită trupă din lume. Ar trebui să stai cu noi câteva zile. Sărim unul la gâtul celuilalt. Dar dacă am cădea mereu de acord, am fi doar nişte yes-men“, spunea Mercury.

11. Freddie avea frecvent crize de furie și momente de frustrare atunci când i se parea că nu a fost îndeajuns de bun ân timpul unui concert. „Dând buzna în dressingul în care îl așteptam după un show de două ore, a pus mâna pe fierul de călcat şi l-a aruncat în oglindă. L-am întrebat dacă merită să se necăjească așa pentru o problemă care i-a scăpat din vedere publicului. Mi-a raspuns: «Unii accepta locul doi, eu nu»“, și-a amintit jurnalistul David Wigg, cel căruia Mercury i se confesa des. Mai mult, artistul se „pregatea” de concert cu mai multe pahare de vodka și fumuri de țigară. Apoi ieșea val-vârtej pe scenă.

12. La vârsta de 17 ani, Freddie Mercury şi familia sa au fost forţaţi să plece din Zanzibar în Anglia. În tinereţe, Freddie a muncit la aeroportul Heathrow, unde căra bagajele călătorilor. De altfel, anul acesta, pe 5 septembrie (ziua de naştere a artistului), angajaţii de pe Heathrow i-au adus un omagiu, dansând în faţa călătorilor pe melodiile trupei Queen.

13. Deşi era cunoscut pentru ieşirile sale pe scenă, reuşind să electrizeze publicul, oamenii din anturajul artistului spun că acesta era foarte timid în viaţa sa personală, fiind unul dintre motivele pentru care a acordat foarte rar interviuri.

14. Mercury şi-a pus semnătura pe multe dintre hiturile Queen, printre care şi „Bohemian Rhapsody“, „Killer Queen“, „Sombody To Love“ şi „Don't Stop Me Now“, „We Will Rock You“.

15. Mary Austin, cea care i-a rămas aproape toată viaţa sa, trăieşte şi azi, împreună cu familia ei, în casa artistului. Ea a rămas cu mare parte din avere, sume considerabile mergând şi către Jim Hutton (iubitul lui Freddie din perioada 1985-1991), dar şi către bucătarul şi asistentul său.

16. Freddie Mercury este responsabil pentru crearea logo-ului trupei Queen , folosind zodiile membrilor: doi Lei, un Rac şi o Fecioară.

17. Freddie Mercury era de religie zoroastrian (una dintre cele mai vechi religii ale populaţiei din Asia Centrală şi Iran). La moartea sa, un preot zoroastrian a ţinut slujba. A fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar singurul om care ştie unde se află îngropată cenuşa este Mary Austin.

Citește și:

Ce tare! În ”Bohemian Rhapsody”, Mary Austin, iubita lui Freddie Mercury, poartă o ie românească, de Breaza!

„Love of My Life” este despre ea! Freddie Mercury a iubit nebunește o Marie, deși i-a fost infidel. „Nu aș putea iubi niciodată un bărbat așa cum o iubesc pe ea” - FOTO

Freddie Mercury și “Bohemian Rhapsody”, povestea unui film de Oscar, realizat cu multe obstacole: “Mi-l imaginez pe Freddie, acolo unde o fi, râzând când vede tot haosul de aici”

Michael Jackson ar fi împlinit, azi, 61 de ani. 29 de lucruri pe care nu le știai despre el

Sursă foto: metrou.co.uk

Whatsapp LinkedIn
freddie mercury freddie mercury biografie freddie mercury origine freddie mercury copii freddie mercury barcelona
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Citește și
Te cunosc de undeva Sezonul 17, 30 aprilie 2022. Jurizare Jazzy Jo și Zarug
Ultimele cuvinte ale lui Freddie Mercury, solistul de la Queen, înainte de a muri. Ce a rostit artistul
X Factor sezonul 10, 22 octombrie 2021. Alexia Bocioc: Queen - Bohemian Rhapsody
În marea finală, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu s-au transformat în Freddie Mercury și Elvis...
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Un tânăr care vrea să deschidă o afacere într-un cartier rezidențial a primit zeci de idei.... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase HelloTaste.ro
Mircea Badea, despre esenţa ortodoxiei: "Aceasta este credinţa mea, teza mea personală" Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Datoria guvernamentală a urcat la 52,4% din PIB, în februarie 2024 Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Momente foarte grele! Adriana Iliescu a făcut cel mai TRIST anunț Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius Observator
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament MediCOOL
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face DeParinti
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Hello Taste
Ultimele știri
Cum arată azi Robert Powell, actorul din filmul "Iisus din Nazareth", în regia lui Franco Zeffirelli. E total schimbat
Emi și Cuza pășesc pe scena Te cunosc de undeva! în ritmuri de Afrobeat și vor interpreta o piesă foarte cunoscută
Iulia Albu, apariție electrizantă pe scena iUmor, în Gala România, ești Campioană!, în ediția specială de Paște difuzată duminică
Mireasa, sezon 5. Ce mai face Yana, fosta iubită a lui Andrei. Ce fostă concurentă i-a fost alături la aniversarea de 25 de ani
Mireasa, sezon 9, Doi foști concurenți s-au întâlnit în afara competiției. Imaginea care i-a încântat pe fanii emisiunii
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
Mai multe