Zece filme de animaţie de văzut în familie. Cele mai bune pelicule pentru o seară relaxantă | Video
Odată cu schimbarea regimului de viață din cauza coronavirusului, avem parte de mai mult timp liber pe care îl putem dedica vizionării unor desene animate, cu întreaga familie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 17 Iulie 2020, 15:52 | Actualizat: Joi, 03 Martie 2022, 13:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
E o zi bună să vă povestim despre 10 desene animate de familie pe care vi le recomandăm, pentru o seară perfectă cu cei dragi.
Inside Out / Întors pe dos (2015)
Un film emoționant pentru copii mai mici sau mai mari, pentru părinți, bunici și chiar unchi și mătuși, care ne învață pe toți deopotrivă să nu ne fie frică de emoțiile noastre.
”Întors pe dos” este o metaforă extraordinară a modului în care suntem construiți și cum ne dezvoltăm în funcție de emoțiile și trăirile din copilărie. Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţie. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu, în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.
Coco (2017)
”Coco” este o animație Disney vibrantă, savuroasă și emoționantă, care cucerește fiecare membru al familiei încă din primele minute. Din acest film învățăm că, indiferent cât de departe am merge pentru a ne indeplini visurile, familia este și va rămâne mereu cel mai valoros dar pe care îl avem de la viață.
Ratatouille (2007)
Un film simpatic, chiar dacă are în prim plan un șobolan. Animația ”Ratatouille” urmărește aventurile lui Remy, un șobolan ce visează să devină bucătar și încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Filmul promite momente sănătoase de râs împreună, în familie.
Klaus: Poștașul și păpușarul (2019)
”Klaus: Poștașul și păpușarul” este un film animat de comedie, cu o poveste din care avem multe de învățat mai ales noi, părinții. Filmul oferă o poveste alternativă a originii lui Moș Crăciun, într-un cadru fictiv în secolul al XIX-lea. Intriga se învârte în jurul unui poștaș staționat într-un oraș-insulă la Nord, care se împrietenește cu un creator de jucării izolat (Klaus).
Wonder Park / Parcul de distracții (2019)
Filmul prezintă povestea unui parc de distracții magic care prinde viață prin imaginația ieșită din comun a unei fetițe pe nume June. Cuvântul-cheie: familia. Filmul se axează pe două direcții care au fost întotdeauna apreciate de copii – animalele vorbitoare și parcurile de distracție – îngrădite de blocuri Duplo într-un cadru care amintește realitatea din animația ”Inside Out”.
The Good Dinosaur/ Bunul dinozaur (2015)
De la Jurassic World încoace, uriașii care au dispărut în chip misterios de pe Terra în urmă cu milioane de ani au fascinat publicul de toate vârstele. Nu toți erau fioroși, după cum au declarat cercetătorii. Unul dintre acești uriași blânzi pare să-i fi inspirat și pe producătorii acestui film animat de succes.
”Bunul dinozaur” prezintă prietenia frumoasă dintre un băiețel și un dinozaur, cât și povestea unei lumi în care natura a cucerit civilizația și nu invers. Concluzia filmului: Prietenia sinceră și adevărată poate fi o superputere!
”Le Petit Prince” / Micul Prinț (2015)
Filmul de animatie “Micul Prinț” surprinde, spre deliciul publicului adult, ideea centrală a operei lui Antoine de Saint-Exupéry de a privi lumea din perspectiva copilului, din care, uneori, ceea ce pare a fi o pălărie poate fi, de fapt, un șarpe boa care a înghițit un elefant.
Trecerea narațiunii la zilele noastre se face prin personajul fetiței a cărei mamă îi controlează viața în cele mai mici aspecte pentru a o transforma într-un adult responsabil. Fetița însă se împrietenește cu vecinul său, un aviator excentric. Acesta îi prezintă micii sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Fetiţa îşi redescoperă copilăria şi învaţă că lucrul cel mai important este să ai prieteni şi să înţelegi viața prin prisma inimii.
Tangled / O poveste încâlcită (2010)
Filmul este o comedie fascinantă pentru publicul de toate vârstele și o reîntoarcere în lumea poveștii populare scrise de Frații Grimm. Filmul păstrează din sursa literară turnul, prințesa și vrăjitoarea, dar schimbă povestea pentru a face experiența vizionării și mai interesantă. Filmul este, în egală măsură, emoționant, amuzant, spectaculos și abundă în mesaje simpatice despre cum să lupți pentru visurile tale.
Abominable / Yeti – Omul Zăpezilor (2019)
Animația „Yeti – Omul Zăpezilor” este despre o visătoare, Yi, susținută în călătoria-i de un sceptic și un copil perfect. Străduindu-se și, într-un final, reușind să obțină ce și-au propus, au fost ajutați de mama și bunica lui Yi, Nai Nai, și provocați de cei cu motivații amenințătoare sau ascunse. În cele din urmă, atât povestea, cât și personajele sunt legate de temele ruperii și reconectării.
Maria Mirabela (1981)
Nu puteam încheia această listă fără un film românesc. Vă mai aduceți aminte de ”Maria Mirabela”, în regia lui Ion Popescu-Gopo și Natalia Bodiul? E un moment bun să-l revedeți alături de copiii voștri. Două fetițe sunt antrenate într-o călătorie fantastică în care vor întâlni zâne, licurici, broscuțe, omizi și vor trăi numeroase aventuri.
Filmul simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul. Alături de personajele interpretate în film apar și trei personaje animate care fac deliciul întregului film: Oache, Scăpărici și Omide.