Aplicația de socializare care este interzisă în Guvern. Decizia a fost luată de Parlamentul European
Tot mai multe țări încep să interzică o aplicația de socializare în instituțiile deținute de stat, pe motive de siguranță. Ce decizie a luat recent Comisia Europeană.
Publicat: Joi, 02 Martie 2023, 18:27 | Actualizat: Joi, 02 Martie 2023, 18:37Tik Tok este aplicația prezentă în peste 150 de țări cu peste 1 miliard de utilizatori. Guvernele occidentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea tot mai frecventă a aplicației deținută de chinezi, așa că au cerut să fie interzisă pe telefoanele mobile din instituțiile statului.
Tik Tok, interzisă în tot mai multe țări din lume. Decizia luată de Comisia Europeană
După ce America și Canada au interzis Tik Tok pe dispozitivele mobile din Guvern, se pare că și Comisia Europeană a luat măsuri. Casa Albă a acordat tuturor agenților 30 de zile, timp în care aceștia trebuie să renunțe la aplicație. Motivul? Se speculează că Beijingul ar putea accesa datele utilizatorilor. Măsura „are ca scop protejarea datelor şi sistemelor comisiei de potenţiale ameninţări la adresa securităţii cibernetice", potrivit unui e-mail al personalului consultat de Financial Times, informează Ziarul Financiar.
De asemenea, există îngrijorări că aplicația care este deținută de ByteDance, cu sediul la Beijing, ar putea colecta date importante ale internauților, care mai apoi să fie predate guvernului chinez.
Pe aceeași temăAstfel, personalul administrativ din cadrul organismului UE a fost sfătuit să renunțe cât mai repede posibil la aplicația Tik Tok pe toate dispozitivele corporative şi personale care utilizează aplicaţiile comisiei.
Cu toate acestea, un articol din Financial Post, spune că guvernele nu ar avea motive reale de îngrijorare. În 2021, cercetătorii de la Universitatea din Toronto au publicat un raport care analizează securitatea și confidențialitatea aplicațiilor deținute de ByteDance Ltd., TikTok și Douyin. Au găsit puține motive de îngrijorare nejustificată.
„În comparație cu alte platforme populare de social media, TikTok colectează tipuri similare de date pentru a urmări comportamentul utilizatorilor și pentru a difuza anunțuri direcționate", se arată în raport. „Cercetările noastre arată că nu există nicio transmisie de date către guvernul chinez de către TikTok. În testele noastre, TikTok nu a contactat niciun server din China”, se mai arată în raportul din articol, care spune, de asemenea, că este posibil ca Guvernul să fie îngrijorat, de fapt, că angajații petrec prea mult timp pe această platformă în timpul servciului.
Cum a răspuns Tik Tok acestor acuzații și ce măsură a aplicat recent pentru minori
TikTok s-a declarat "dezamăgită de această decizie, pe care o consideră eronată şi bazată pe concepţii fundamentale greşite" şi a precizat că este în contact cu comisia "pentru a clarifica lucrurile" cu privire la modul în care protejează datele. Compania a susţinut de mult timp că nu va permite guvernului chinez să acceseze datele utilizatorilor.
La scurt timp după ce tot mai multe țări au făcut acest anunț,Tik Tok a luat o măsură care vizează timpul petrecut de minori pe această platformă.
Utilizatorii aplicației care au sub 18 ani vor avea voie să petreacă doar o oră pe zi în aplicație. Dacă limita de 60 de minute este atinsă, aceștia vor fi nevoiți să introducă un cod de acces – ceea ce le va cere să ia o decizie activă de a prelungi timpul petrecut răsfoind videoclipuri în aplicație.
Cormac Keenan, responsabilul pentru siguranță al TikTok, a explicat cum au ajuns la concluzia că minorii nu vor mai avea voie să petreacă atât de mult timp pe aplicație.
„Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este prea mult, sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Keenan într-o postare pe blog, potrivit Digi 24.