Antena Căutare

Moscova trimite 300 de militari din Cecenia în nordul Siriei ”să efectueze operaţiuni speciale” şi 20 de vehicule blindate suplimentare

Aproximativ 300 de militari ruşi desfăşuraţi în Cecenia au fost trimişi ca întăriri în nord-estul Siriei, în cadrul acordului ruso-turc cu privire la retragerea kurzilor din nordul Siriei, a anunţat vineri armata rusă, relatează AFP.

Ei urmează ”să efectueze operaţiuni speciale”, a anunţat într-un comunicat ministerul rus al Apărării.

Militarii urmează să fie desfăşuraţi în zona de 30 de kilometri lăţime de la frontiera turco-siriană stabilită marţi, la Soci, prin acordul între Ankara şi Moscova cu privire la retragerea miliţiilor kurde, precizează ministerul

Armata rusă mai precizează că 20 de vehicule blindate suplimentare au fost trimise în Siria.

De la intervenţia rusă în susţinerea regimului lui Bashar al-Assad, în 2015, trupe din Cecenia au fost desfăşurate în mai multe rânduri, după asediul Alepului, în 2016.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov dădea asigurări la mijlocul lui octombrie că majoritatea membrilor Poliţiei Militare ruse care patrulează în Siria sunt de origine cecenă.

”Populaţia siriană, epuizată, este recunoscătoare Poliţiei noastre Militare”, declara acest om loial lui Vladimir Putin într-o vizită în Arabia Saudită, citat de agenţia rusă de presă Interfax. El a evocat, de asemenea, ”membri ai clerului” şi asociaţii.

O republică rusă în Caucaz, Cecenia a fost teatrul, în deceniul '90 şi la începutul anilor 2000 - a două războaie între Moscova şi o rebeliune separatistă care s-a islamizat treptat.

Sute de ceceni şi familiile lor au intrat în gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria.

Sursa : news.ro

Societatea Timişoara salută confirmarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european... Guvernul yemenit încheie un acord cu separatiştii din sudul ţării asupra împărţirii puterii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x