Antena Căutare

Jurnal de Asia, episodul 15. Cum a luat "viață" sezonul 4 din Asia Express. Motivul pentru care nu s-a filmat în Rusia

În episodul 15 de Jurnal de Asia, proiect susținut de Superbet, oamenii din spatele proiectului au vorbit despre cum a început această schiță spectaculoasă a sezonul 4 din Asia Express, dar și despre problemele cu care s-au confruntat.

irina-fodor-pe-cămilă-în-dou-ipostaze-diferite Galerie
În episodul 15 de Jurnal de Asia, proiect susținut de Superbet, oamenii din spatele proiectului au vorbit despre cum a început această schiță spectaculoasă a sezonul 4 din Asia Express, dar și despre problemele cu care s-au confruntat. | Antena 1

Sezonul 4 din Asia Express - Drumul Împăraților a reprezentat o adevărată provocare pentru concurenți, dar și pentru oamenii care au gândit în profunzime traseul aventurii. Anul acesta a fost foarte greu, fiind un an al pandemiei, iar multe dintre planurile pe care le-au făcut acasă au început să pice pe drum.

Contextul pandemiei de coronavirus a fost o adevărată problemă pentru toată lumea, în mod special pentru cei care au conceput sezonul 4 Asia Express. Multe misiuni și jocuri nu au mai putut avea loc din cauza interdicților și restricțiilor, iar multe granițe s-au închis.

"Pregătirea a început când am terminat sezonul trecut, adică în primăvara lui 2020, înainte de primul val de pandemie. Trebuia să plecăm în America de Sud și a trebuit să renunțăm pentru că era foarte riscant.", a dezvăluit Robert Lionte, producător executiv.

Citește și: Jurnal de Asia, episodul 14. Concurenții au fost urmăriți de poliție pe Drumul Împăraților. „E mult mai greu”

Pandemia și-a pus amprenta și asupra noului sezon din Asia Express. Traseul emisunii a fost schimbat imediat de la 0, iar 30 de episoade deja filmate au ajuns la coșul de gunoi.

"Am încercat să găsim o rută mai safe. Am început să pregătim sezonul ca rută de anul trecut. Discuțiile au evoluat: ce țări, care sunt opțiunile, ce se poate face acolo, cât de safe sunt, care sunt regulile", a mai adăugat Robert Lionte.

De ce nu s-a putut filma în Rusia

Proiectul a fost gândit foarte bine și s-a depus un efort enorm pentru ca sezonul 4 din Asia Express să existe, mai ales pentru faptul că majoritatea țărilor din întreaga lume erau în lockdown atunci când concurenții și echipa emisiunii au plecat în aventura vieții lor.

Contextul pandemiei de coronavirus a împiedicat filmările show-ului în mai multe țări, ruta inițială fiind Turcia, Georgia, Azerbaidjan și Rusia.

În Rusia nu au putut intra nici măcar pentu cercetare, iar de filmat nici nu s-a pus problema, motiv pentru care au fost puși în situația de a gândi un nou traseu. Aceștia au luat în calcul toate Țările Arabe, însă și aici au întâmpinat probleme în ceea ce privește restricțiile și interdicțiile.

Citește și: Jurnal de Asia, episodul 12. Provocările pe care le-a întâmpinat Irina Fodor în cursa Asia Express. “Este foarte greu”

"Facem acest show de.... sunt aproape 20 de ani, peste 15 ani, pentru foarte multe țări, care îl produc în diverse feluri. Varianta românească este cea mai intensă variantă dintre toate cele pe care le facem, iar asta pentru că are cel mai mare volum, cel mai mare număr de episoade. Asia Express România este de departe varianta care ridică cele mai mari porovocări.", a zis Karl Martens, creative consultant.

"În fiecare zi se întâmpla ceva, fie că din cauza pandemiei, ba din cauza războiului, ba din diverse cauze de traseu care era imposibil de parcurs. Faptul că distanțele sunt atât de lungi și că îți trebuie atâta timp să le parcurgi încurcă toate lucrurile", a mărturisit Mona Segall, producătorul general.

S-a lucrat aproape un an pentru a da "viață" sezonului 4 din Asia Express, iar provocările apăreau la orice pas.

Urmărește toate episoadele din Jurnal de Asia pe Antena PLAY. Jurnal de Asia e un proiect susținut de Superbet.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Citește și
x